hits

K-Pop Tiden Min Er Fortsatt Her

07.05.2017
12:17

Hellu! Lenge siden sist! Lurer på om noen egentlig fortsatt leser denne bloggen, siden jeg har vært MIA for over 2 år nå haha. Jeg startet denne bloggen i 2012 når jeg gikk i 9. klasse på ungdomsskole og nå er jeg snart ferdig med det første året mitt på universitet. Tiden flyr og hvis du sjekker tidligere innlegg er det 13-16 år gammel meg som skriver haha (ahh jeg har lyst til å gjemme meg). Jeg kommer til å oppdatere informasjonssidene gradvis ettersom jeg får tid. 
Nå som de to årene har gått, har vel mye skjedd. Mye har skjedd personlig og ikke minst i den koreanske musikkindustrien. Forferdelige ting har skjedd, samt positive. Selv om jeg har ikke postet mye siden 2014, har jeg fulgt med på nyheter gjennom Twitter og Netizen Buzz (vet at man kanskje bør ikke refere til en nettside med veldig mye negative kommentarer, men jeg besøker nettsiden for å få litt underholdning woops). Det har kommet ut utrolig mange flinke grupper i det siste og jeg klarer å såvidt følge alle. Jeg føler også jo lengre tiden går kan man også gå gjennom forandringer i forhold til musikksmak og mye mer.  

Bloggoppsettet for denne bloggen kommer til å være annerledes enn det jeg alltid pleide å gjøre. Dette er mest på grunn av lite tid jeg har siden jeg har lyst til å fokusere på studiene mine og at enkelte videoer for musikkutgivelser forsvinner lett pga copyright årsaker. Hvis jeg skal referere til en type sang fra albumet gjennom YouTube, skal jeg gjøre mitt beste å sjekke det hver uke om den har blitt slettet eller ikke, sånn at jeg kan oppdatere den. Tilbake til bloggoppsettet. Jeg kommer til å bare legge ut ukentlig favoritter av koreanske sanger. Hver uke kommer jeg til å legge ut de 10 mest spilte (som regel koreanske) sangene jeg har spilt gjennom uken. Dette er ikke (alltid) basert på ukentlige musikkutgivelser. Jeg følger ikke så mye på pop lenger, bare i blant, men for tiden har det blitt mye indie og r&b/hiphop. I tillegg vil det bli månedlige musikkfavoritter. Wow, nå som jeg tenker meg om, er dette et typisk blogg/YouTube oppsett haha. Jeg føler at dette er like greit for å motivere meg til å fortsette å skrive om koreansk musikk og dele det med andre. Det kan også hende at jeg kommer til å skrive om koreanske serier som jeg ser på foreløpig og anbefaler stort sett. Tiden vil vise, ehe.

Without further ado, her er ukens musikkfavoritter *-*)/ 

 


Med så mange nye kpop grupper som debuterer seg, er det vanskelig å gjøre et inntrykk med publikumet og faktisk få dem til å fortsette å høre på deg og støtte fremtidige aktiviteter og utgivelser. Gjennom disse årene har jente grupper tatt opp min oppmerksomhet pga ulike konsepter de har kommet med.
Vi har fortsatt det søte konseptet med Twice, GFriend, Gugudan, Pristin og mye mer, men også de eksperimentale som Lovelyz, WJSN. Videre finnes det også en mer mainstream hiphop, som vi da ser i BlackPink. Alt det til side, hvor lenge siden har det vært en kpop jente gruppe som har kommet ut med noe som inneholder en innflytelse av rock? Bebop var min favoritt tidligere, men de slo opp ikke så lenge etter. Siden, har det vært ganske sjeldent med slike grupper. Helt til en dag debuterte Dreamcatcher med "Chase Me". Jeg synes de har fått dette til mye bedre enn det jeg hadde forventet.
 
"Chase Me" - Dreamcatcher


 

Det beste med musikk er at valgene til det du har lyst til å høre på noe helt uendelig. I et øyeblikk hører du på skikkelig mainstream pop, og i det neste øyeblikket hører du på noe underground og helt nytt. Hyukoh var et band som var kategorisert i underground, men jeg hadde ikke kategorisert dem i underground fullt nå pga deres økende erkjennelse av publikumet. I tillegg eksperimenterer de med ulike sjangrer men fortsetter å inkludere den "Hyukoh"-lyden. Etter tre år har de kommet ut med et nytt album med ulike sanger. "Leather Jacket" ga meg et "fell in love at first listen"-øyeblikk. Sangen er så groovy og føles oppløftende, selvom teksten er det motsatte haha.

"Leather Jacket" - Hyukoh
(Du kan hoppe over til 1:47 hvis du er utålmodig aha)


 

I k-pop scenen ser vi ofte "girl groups" og "boy groups" (jeg kommer til å bruke girl groups og boy groups fremfor jente grupper og gutte grupper, siden jeg føler at de norske ordene for det er ikke helt det samme(?) haha), men vi har ikke sett så mye av co-ed og blandet grupper. Det vil si, en del gutter i gruppen, samt noen jenter. Jeg vil ikke inkludere unit-grupper når jeg snakker om co-ed grupper. Dette er pga at de er bare en co-ed gruppe for en periode, og dette er liksom ikke hovedaktiviteten dems. Tidligere i kpop industrien fikk vi jo COED School, WE osv., men siden da fikk vi jo ikke høre noen mer.
Helt til i fjor fikk vi endelig en co-ed gruppe til under navnet, K.A.R.D. Jeg er kjempe glad at denne gruppen eksisterer og at de introduserer co-ed grupper tilbake i industrien! Merkelig nok har de ikke debutert seg ennå, men har gitt ut tre "prosjekt"-singler: "Oh NaNa", "Recall" og "Rumor".
Det jeg liker med dem her er at de også holder seg til trenden med innflytelse av EDM/R&B/Hiphop, noe som dagens kpop har mye av.
Jeg må nok si at "Oh NaNa" er fortsatt min favoritt singel, men jeg har blitt hekta i "Rumor" i det siste. Jo mer jeg hører på den, jo mer blir jeg hekta.

"Rumor" - K.A.R.D


 

Hva skal jeg si? Sommer er nesten her, og det er ikke en sommer uten en sang fra Sistar og/eller Sistar-medlemmene. Jo, Sistar kommer tilbake som en gruppe til sommer, men før det har jeg bare nytet singelen av Hyolyn og Changmo som får meg til å glede meg til sommeren!
Hmm kanskje det blir en topp 10 sommer musikkfavoritter fra meg (uavhengig av datoen på utgivelsene), haha.

"Blue Moon" - Hyolyn x Changmo


 

Jeg hører egentlig ganske sjeldent på soloister, men jeg må nok si at Dalshabets Subin har nylig vært inkludert i min liste av soloister jeg hører på. Sangene hennes er avslappende men samtidig fengende. Stemmen hennes er bare til å nyte av! "Circle's Dream" er hennes siste musikkutgivelse, men det var ikke før denne uka jeg tok meg tid til å høre på den. Nå sitter sangen på hjernen og jeg synger dette rundt alene som en gærning haha.

"Circle's Dream" - Subin


 

Som sagt, hører jeg ikke på så mange soloister, men disse to topper listen helt. De er mine favoritt soloister for tiden, og at de faktisk jobbet sammen for en duet var jo en drøm som kom i oppfyllelse for meg. Det som disse to har noe tilfelles er deres innflytelse av r&b/hiphop. Ja, jeg har sagt det mye med innflytelse av r&b/hiphop, og jeg tror det er min favoritt musikksjanger i det siste haha.

"Come Over" - DEAN feat. Yerin Baek


 

En duet som er også rolig og ganske legendarisk er med IU og G-Dragon. Disse to har vel en høy status når det gjelder musikk, siden deres utgivelser er alltid noe høykvalitets. Denne sangen er en veldig "easy-listen" sang, men samtidig betydningsfullt. 

"Palette" - IU Feat. G-Dragon


 

Som jeg tidligere nevnte, er dagens kpop veldig mye preget av hiphop. Dette gjelder ikke bare for boy groups men også girl groups. Det er litt trist at de hiphop girl groups tidligere som D-UNIT, Global Icon, EvoL og mye mer, ikke fikk den erkjennelsen de burde ha fått da. De debuterte uheldigvis på feil tid, men det har jo kanskje selvsagt noe å gjøre med at hiphop girl groups har mindre sjanse å være kjent fremfor boy groups. I dag har vi BlackPink og CLC som ble guidet av HyunA for deres siste konsept. Jeg må være ærlig at jeg likte ikke sangen i det hele tatt da jeg hørte den for første gang, men da jeg lot YouTube på autoplay en dag kom denne sangen på, og siden da har jeg sunget med. Trust me, den er fengende.

"Hobgoblin" - CLC


 

I den koreanske musikkindustrien gjennom de siste årene har det vært mange gruppeforandringer og eldre tidligere grupper som har kommet tilbake for fansene og deres glede av å lage musikk og stå på scenen igjen. SechsKies kom jo tilbake siden 2000, S.E.S kom tilbake siden 2002 osv.. Videre har det også vært mange grupper som har forlatt musikkindustrien; KARA, Rainbow, 2NE1, 4Minute, Wonder Girls, MBLAQ, M.I.B., LU:KUS, C-Clown osv.. Også er det de med forandringer av medlemmer i gruppen som Nine Muses, Beast osv. I tillegg har det vært mange rettsaker angående kontrakter under visse selskaper. Tidligere rettsaker var for eksempel Shinhwa, Block B, B.A.P og nylig Highlight. Det er trist at Hyunseung er ikke med gruppen lengre og at gruppen måtte gå under et annet gruppenavn for å fortsette. Ellers er jeg glad at de kan fortsette å drive med det de liker å gjøre - lage musikk.
For å feire at de er tilbake kom de med "Plz Don't Be Sad".

"Plz Don't Be Sad" - Highlight (tidligere kjent som BEAST) 

Mange koreanske artister har prøvd seg å gå over til den amerikanske musikkindustrien, og har for å være helt ærlig såvidt klart det. Tidligere eksempler består av Wonder Girls sin "Like Money" feat. Akon, Girls' Generations sin "The Boys", Spica sin "I Did It" osv. Den koreanske artisten som har blitt utrolig kjent i Amerika er Psy. Psy er så å si kjent gjennom alle type personer, ikke bare de som er fans av koreansk musikk og koreansk kultur. Klart at det er ganske vanskelig å bli såpass kjent i den amerikanske musikkindustrien, men det skader ingen å prøve. Det skal heller ikke akkurat være helt umulig å jobbe sammen med amerikanske artister. Vi har jo hatt CL og Will.I.Am, Rap Monster og Wale, G-Dragon og Missy Elliot, Dean og Anderson .Paak (fun fact: Dean kom faktisk over fra den amerikanske musikkindustrien til den koreanske musikkindustrien) osv.. Ut i fra alle de collaborationene med amerikanske artister, vil nok "Cave Me In" være min favoritt. Jeg spiller den omtrent hver natt siden det har kommet ut.

"Cave Me In" - Gallant x Tablo x Eric Nam


Wooh, hvis du har kommet så langt av innlegget, gratulerer! Det var ukens spilleliste som jeg anbefaler til alle! Det er en miks av type sjangrer, men det er nok det som jeg hører på mest uansett. Jeg klarer ikke å holde meg til en type musikksjanger, siden jeg er en person som hører på sanger basert på humøret mitt haha. Jeg lurer på om jeg kommer til å ha et langt innlegg som dette til neste gang, men det får vi bare se.

 

Har dere noen favoritt sanger i det siste? 

 

 

#kpop #kmusic #kindie #khiphop #koreanskmusikk #spilleliste #ukensfavoritter

5 kommentarer

Maria Victoria 10.05.2017 08:55
Du må blogge mer! Vi er for få kpopbloggere xD
K-Pop Fanatic 10.05.2017 13:02
itskpop: Ahhh det er sant T_T Jeg har faktisk lyst til å blogge mer, men det tar tid å lage innlegg (siden jeg liker å skrive mye XD). Jeg har faktisk en del satt som utkast nå, men jeg skriver litt og litt på den hver dag så jeg vet ikke når den blir publisert en gang haha.
Maria Victoria 10.05.2017 16:04
Hehe, jeg skjønner den!

Har litt samme problemet selv :(
K-Pop Fanatic 10.05.2017 16:12
itskpop: Aww stå på! Å legge ut noe i seg selv er bedre enn ingenting! ^^ Vi får bare gjøre det beste vi kan.

Jeg husker hvor aktiv k-pop bloggere var i 2012-2013 men siden da hadde folk sluttet å blogge :( Jeg har jo lyst til å fortsette å snakke om koreansk musikk og dele det med andre så. #NorwegianKpopBlogsAreNotDead xD
Maria Victoria 10.05.2017 17:28
Haha ja.. Jeg hadde to eller tre kpop blogger før i tiden, men klarte aldri følge den opp over lang nok tid.

Føler det går litt bedre idag da, men eksamener og skole tar tid det også. Så idag rekker jeg ikke legge ut noe :/

Skriv en ny kommentar

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider