hits

3 K-Dramaer Dere Må Se

04.06.2017
17:52

Koreanske serier i det siste har vist kvalitetsproduksjoner, og det er nemlig tre jeg har lyst til å snakke om. Disse tre seriene er kun basert på selve handlingen som faktisk er verdt å se på og følge med. Jeg har sett over 80 (pluss/minus) koreanske serier i løpet av de årene (siden 2011), og jeg kan være helt ærlig at jeg så på noen bare på grunn av skuespillerne, eller bare for rent underholdning. I det siste har jeg vært opptatt av å se på serier som virkelig ga en mening og hadde flyt i selve handlingen. Så klart hvis jeg virkelig hadde ingenting å se på, så jeg på noen "lette" serier for bare noe underholdning. Denne listen har jeg fått til å være litt varierende, siden den dekker krim, sageuk (historical drama) og 'slice of life'.

Merk at det er en liten spoiler for å indekere hva serien handler om! Om dere vil begynne på den er det deres valg ;)

 

 

Signal

Signal handler om en gutt ved navnet Hae-Young, som er en vitne til en jente som har blitt kidnappet og senere drept. Politiet mener at personen som kidnappet henne var en mann, men før ulykken skjedde så Haeyoung en kvinne foran barneskolen hans som kom for å hente denne jenta. Denne kvinnen var den siste personen som var med jenta, og etter det fikk ingen høre noe av denne jenta. Haeyoung meldte dette til politiet for å fortelle dem at de har feil person, men ingen vil høre på ham. Saken ble uløst for en del år på grunn av kidnapperen ble aldri tatt. Etter flere år bestemmer Haeyoung til å være en politi og mer spesifikkt - en gjerningsmannprofilering. En dag møter Haeyoung en journalist for å fortelle om kjendisers forhold og skandaler. Det Haeyoung ikke vet at han ble sett av en annen politi ved navnet Soohyun, som har vært og følgt han. Det ender opp til slutt med at Soohyun, som har ingen anelse at han er også en politi, arresterer Haeyoung for å ulovlig stalke kjendiser. Senere etter Haeyoung har blitt avhørt går han rundt politistasjonen og han begynner å høre lyder fra en lastebil. Lydene kom fra en walkie-talkie og det viser seg at han kommuniserer med detektiv Jaehan tilbake til den tiden de prøvde å finne ut hvem kidnapperen til denne jenta var. Serien fortsetter på å løse denne saken samt eldre saker gjennom Haeyoung og Jaehans walkie-talkie-kommunikasjon.

Review: Denne serien anbefaler jeg stort til de som liker krim, og har ingenting imot fantasi i tillegg. Det er nettopp dette Signal går ut på - krim og fantasi (pga time travelling). I tillegg, selv om det finnes kvinnelige skuespillere i denne serien, er de ikke helt fokusert på den romantiske delen; noe som mange koreanske serier har en tendens til å gjøre for å spore av hovedhandlingen og for å til lettsindighet. Serien viser tydelig hva de fokuserer seg på, og dette ser vi blant annet fra kinematografien, hvordan skuespillerne opptrer og selve handlingen. Utifra disse tre grunnene, er det derfor jeg anbefaler denne serien sterkt. Det kan virkelig gjøre et inntrykk som noens første koreansk serie (og enda bedre hvis personen elsker krim!). En dag satt jeg i stua og hadde lyst til å se på en koreansk serie, men moren min var hjemme og hun er ganske sterkt imot at jeg ser på de så ofte haha. Jeg klarte såvidt å tvinge henne til å se på en koreansk serie sammen med meg, og jeg valgte denne. Moren min er en stor fan av krim, og etter første episode ble hun helt overrasket. Hun likte det så godt og fortsatte og så den med meg den kvelden! 

Six Flying Dragons


 

Six Flying Dragons handler om seks ulike personer som jobber mot et felles mål - danne et nytt land, Joseon. Hver av dem har hver sin fortelling som forteller deres hindringer for å nå målet. Denne sageuk (historical drama) og fantasi-serie fokuserer seg mest på Lee Bang Won (Yoo Ah In). Lee Bang Won blir da femte kongen i Joseon-perioden og det var han som hjalp faren danne dette 'Joseon Dynasty' basert på Konfucianisme

Review: Om du liker en tung, men utrolig spennende serie med mye korrupsjon, action og emosjoner anbefaler jeg dette! Serien får deg ikke til å sitte stille gjennom en times episode. Det er en type serie hvor du må bare se neste episode med en gang. Jeg er så glad at jeg begynte å se den nå etter serien er ferdig siden jeg hadde ikke klart å vente en uke til for neste episode. I tillegg, når du tror at serien begynner å bli kjedelig og for mye, kommer det en plot twist ut av det blå, og det synes jeg er bare tøft og spennende haha. Jeg har bare sett halvparten av serien (25 episoder/50 episoder), og hvis ikke det var eksamensperiode hadde jeg sett alle episodene gjennom en uke. Gahh det som har skjedd så langt!! Det er en serie som jeg skikkelig anbefaler!

Så for å beskrive serien som en helhet, vil jeg si at det handler om politiske valg og hvordan de politiske valgene er knyttet med bruk av sverdet i.e. drepe de onde for å få det bedre, skarpheten med politiske temaer/valg lik som sverdet osv.. Jeg er en person som ikke er særlig interessert i politikk, men serien fikk meg til å tenke meg om. Den OST sangen de har om akkurat dette temaet er bare noe helt vidunderlig! Sangen finner du HER og under er en bit fra teksten. Du får følelsen og kjenner det til bedre når du ser serien da men ^^

"Mu-Yi-Yi-Ya (Is there any difference)? Mu-Yi-Yi-Ya?
I'm asking the world, on deciding life and death
Is there any difference between politics and swords?" 

Age of Youth


 

Age of Youth handler om fem universitetsstudenter, som igjen, har hver sin historie. Disse fem bor sammen i et kollektiv, men hver har sine problemer og hindringer som kan være vanskelig å løse i forhold til personligheten og historien dems. Vi har Yoon Jin-Myung (Han Ye-Ri) som jobber dag og natt for å gi seg selv økonomisk støtte til utdanningen, Jung Ye-Eun (Han Seung-Yeon) som uttrykker veldig tydelig på hva hun ikke/liker, Song Ji-Won (Park Eun-Bin) som er populær blant mange pga hennes utadvente personlighet, Kang Yi-Na (Hwa Young) som velger å bruke utseendet hennes "for å leve" og Yoo Eun-Jae (Park Hye-Soo) som er innadvendt men er allikevel mysteriøs.

Review: Denne serien er veldig kort (bare 12 episoder) men verdt å se på! Mange kan relatere seg til de problemene som oppstår i serien. Selv om det hørtes ut at det er bare for jenter, kan det allikevel være relevant for gutter også. Selvfølgelig finnes det en del gutter i serien.

Det som jeg synes er spennende med denne er at de tar og viser de ulike vanskelighetene de gjennomgår i forhold til deres sosial standpunkt. Jeg har virkelig ikke lyst til å spoile så mye mer, men det er hvertfall mer enn en chick-flick. Btw, sesong 2 av serien kommer snart og jeg gleder meg!! *-* For å vente til sesong 2 har jeg sett på sesong 1 en del ganger, men også det kinesiske dramaet "Ode to Joy" som er også lik dette. 

 

 

Disse seriene er nok mine topp 3 serier så langt. Det finnes uendelig mange som jeg kan anbefale i tillegg, men disse vil alltid være litt spesiell for meg haha. Jeg tror jeg må innrømme at de er kanskje de seriene som jeg ser om igjen, og har ingenting i mot det. Jeg pleier egentlig ikke se på serier om igjen, med mindre noen andre har lyst til å se på den og jeg er der også haha. 

Hvis noen har sett en/flere av disse seriene, bare vær så god og kommenter hvordan du ikke/likte den~ ^^

 

 

Har du en favoritt k-drama for tiden?

 

 

#kdrama #koreanskdrama #koreansk #serie
 

1 kommentar

Maria Victoria 04.06.2017 19:42
Age of Youth så litt interresant ut! Må sjekkes ut :D

Skriv en ny kommentar

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider