hits

Savn

11.06.2017
21:10

Denne ukens spilleliste inneholder sanger fra grupper som har forlatt den koreanske musikk industrien, har hatt en del medlemsforandringer og som er i en "indefinite" hiatus. Siden SISTAR slo opp for ikke så lenge siden, førte det til at jeg måtte høre på de tidlig sangene fra andre grupper som har slått opp. 

 

 

"Dash" - M.I.B

M.I.B var blant de første gruppene som ulike kpop nyhetssider annonserte at de skulle slo opp. I følge Kangnam var det pga de hadde mye gjeld, og det koster en del å ta vare på alle fire når ikke alle har stabile inntekt. Altså Kangnam ble jo kjent og jobber mye for forskjellige variety shows, men de tre andre ble det dessverre ingenting så langt. Musikksmaken til alle fire medlemmene kan ha forandret, og førte til at de bestemte å gå sine egne vegner. Jeg vet hvertfall at de tre andre driver med sine egne solo-prosjekter. Allikevel er det trist at vi ikke kan se dem sammen som en gruppe lengre T_T De ble jo faktisk ganske kjent etter "Dash" og "Chisa Bounce" men etter det var det helt stille :\

 

 

"Volume Up" - 4Minute

Denne sangen var nettopp den som gjorde at jeg ble litt interessert i 4minute, og en som jeg må innrømme er min aller favoritt 4minute sang. Hvordan sangen er bygd opp, komponert og distributert for alle medlemmene er bare nydelig. Konseptet og antrekkene de hadde på seg var også utrolig fint! Jeg kommer nok aldri til å bli lei av å høre på sangen.

 

 

"Cry" - MBLAQ

MBLAQ er på en 'indefinite' hiatus siden 2015, men siden Lee Joon og Thunder forlot MBLAQ, vil jeg tro det neppe skal være noen gruppeaktiviteter fremover som 5. Etter min mening så har MBLAQ hatt mange fine musikkutgivelser og de fortjener å bli like stor som Highlight og 2PM for å være helt ærlig. Jeg aner ikke hva som gikk galt siden jeg er ikke en så hardcore A+ (fandomnavnet dems), men de fortjente mye bedre! Uansett hva alle driver med nå, håper jeg de har det bra og trives! 

 

 

"Tarzan" - Wonder Boyz

Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner til gruppen så godt og kun kjenner til denne sangen fra dem. I dag er den blant mine klassikere k-pop sanger! Den er så fengende og bra at jeg har spilt den uendelig mange ganger! Kan ikke tro at de slo opp etter bare et år, siden de debuterte også i 2012. Denne sangen/singelen er deres siste utgivelse som en gruppe. 


 

 

"Gun" - NINE MUSES

Nine Muses var på sitt høyeste i 2013, MEN HVOR VAR FOLK. De hadde ingen tid å hvile siden de prøvde den måten som B.A.P gjorde i 2012 med masse utgivelser i håp om å få gruppenavnet ute og bli kjent. De kom ut med Dolls -> Wild -> Gun -> Glue "back to back". Siden "Glue" var det den siste gruppeaktiviteten dems som ni medlemmer, tror jeg det var deres siste sjanse før en del av dem - som senere bestemte å forlate gruppen.

Nå skal Nine Muses komme tilbake med kun fire medlemmer, og jeg synes at de burde forandre på gruppenavnet for den saks skyld. De er ikke ni lengre. Sungah er fortsatt med gruppen, men jeg har en følelse at hun kommer til å forlate gruppen snart siden hun ikke er med på det nyeste comebacket. Nine Muses vil alltid være en av de få girl groups som har gitt ut vidunderlige sanger! Denne sangen og Primadonna albumet vil alltid være min favoritt <3

 

 

"Shooting Star" - Nevermind

Gahhh jeg husker da de debuterte ble jeg helt glad at pop punk ble introdusert og håpet på at de kom til å være stor. Siden "Hoi Hoi" har jeg ikke følgt med på dem, og da jeg skulle se tilbake viste det seg at de slo opp i 2014 T_T De var såvidt ett år i musikkindustrien! Jeg husker tenåring meg ble så sinnsykt glad da de debuterte siden jeg var en helt pop/punk band-freak før k-pop haha. 

 

 

"E.R." - DMTN

DMTN var en av de gruppene som jeg brukte en god stund å tenke på om jeg skulle følge dem eller ikke. Jeg var bestemt etter de kom ut med denne sangen. Men nei da, det tok ikke lang tid før de slo opp. Sangen, stemmen, dem *host* var jo det ideelle. SIMON MY BB haha. Denne sangen vil alltid være en av mine favoritt 'slow'/heartbreaking sanger.

 

 

"We Are A Bit Different" - EvoL

EVOL VAR EN ALTFOR BRA GRUPPE TIL Å GÅ SKEIS. Bare at de kom fra Stardom Ent. og det var på det tidspunktet plateselskapet hadde konflikter med Block B, valgte veldig få å støtte dem. Serriøst, debuten dems fortjente virkelig mye bedre! Denne sangen vil alltid være en av mine favoritt debut sanger. Så trist at de slo opp, men jeg er glad for at jentene driver med det de vil og er glade. ONCE A VOLLER, ALWAYS A VOLLER.

 

 

"Oh! Dance" - SKARF

Jeg husker jeg fant SKARF gjennom Gurupop, den nettsiden hvor mange fans fikk kommunisere med de gruppene/artistene de likte og gjøre noe (konkurranse-basert) for å vinne et signert album. SKARF var nemlig en av de gruppene som holdt en slik 'event', og jeg fant denne sangen derfra. Må si at den er fortsatt fengende som jeg fant den på det tidspunktet. Utrolig trist at alle har gått sine vegner nå.

 

 

"Secret Time" - SPICA

Hvor skal jeg begynne med SPICA!! De er en av de gruppene som har fine vokaler og sanger. Dessverre kom de ikke med så mange musikkutgivelser og ble lite promotert. Jeg husker da de ble intervjuet for dette comebacket nevnte Boa at de hadde ikke kommet tilbake hvis ikke det var for fansene som ville at de skulle komme tilbake og gi ut ny musikk :( Jeg ble en fan for ikke så lenge siden grunnet av Bohyung i Girl Spirit, så det var trist at de er nå på en 'indefinite' hiatus. De har ikke offisielt "slått opp", men forhåpentligvis vil tiden vise at de kan fortsatt komme tilbake som en gruppe i fremtiden!  

Til alle andre kpop grupper som tar pause og/eller har slått opp, så ønsker jeg dem lykke til videre! Jeg er sikker på at alle er takknemlig for de ulike type musikkutgivelsene gruppene/artistene har gitt ut. Your effort will not be forgotten~

 

Hvilke sanger har du spilt mest denne uka?

 

#kpop #ukensspilleliste

6 kommentarer

Maria Victoria 11.06.2017 21:57
Har Nevermind disbanda? Ånaaaaij hvorfor ToT Husker jeg kjøpte CDa dems og var så glad... Hvorfor forsvinner så mange bra grupper..... Kpop industrien er hard ToT
K-Pop Fanatic 12.06.2017 09:52
Maria Victoria: Ja de har visst det T_T Tenkte egentlig det siden vi fikk jo ikke høre til noe mer etter "Hoi Hoi". Ikke sant! >< Lurer på hva de driver med nå egentlig..
Linda Breivik 11.06.2017 23:17
4Minute :( Om 5 dager så er det 1 år siden det ble annonsert at de var oppløst... Jeg er fortsatt deppa siden de var favoritt kpop jentegruppen min.

Savner også gamle 9Muses...
K-Pop Fanatic 12.06.2017 09:54
Linda Breivik: Har det gått nesten ett år allerede? :( Ja det kan jeg skjønne. Hadde samme følelsen for KARA (spesielt ot5 med Jiyoung + Nicole).

Samme her! Var nok den beste lineupen de hadde noensinne.
Maria Victoria 12.06.2017 12:53
Så utrollig trist... :C Likte de kjempe godt.. Men har jo også greid å glemme dem oppi det hele ToT
Linda Breivik 12.06.2017 13:49
K-Pop Fanatic: Japp, det har det :(

Mhm :(

Skriv en ny kommentar

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider