hits

Koreanske YouTube-Kanaler Som Jeg Ser På

16.06.2017
21:25

Hvis ikke jeg blogger og gjør noe viktig, så er jeg mest innom YouTube. Tror det ligger ganske nærme som min mest besøkte nettside bortsett fra online streaming-nettsider for koreanske serier/filmer og anime haha. Tenkte derfor at jeg skal skrive litt om de fem YouTube-kanalene som handler om koreansk kultur, mote/beauty, matlaging og gaming. Disse kanalene er jeg abonnert på grunnet av mine interesser og preferanser. ^^ Jeg må alltid se på dem dersom de legger ut en ny video hver gang. Team notification squad ofc :D

 

 

1. Hanbyul

Hanbyul er en koreansk jente som driver med en YouTube-kanal hvor hun snakker om mye ulike ting men hovedsakelig mote og sminke. Jeg er ikke abonnert på særlig mange koreanske personer som snakker om mote/sminke, siden jeg er ikke akkurat en person som er helt interessert i mote/sminke (begynner å bli gradvis da men haha).

Jeg tror jeg er ganske pirkete i tillegg. En ting som jeg har merket på mange koreanske YouTube-kanaler når de har mote/sminke som hovedtema, er at de liker å snakke høyt (enn deres vanlige stemme) og litt overdrevet. Klart at det er sikkert på grunn av det skal underholde alle de som ser på, men for mye og for lenge kan være litt irriterendes. Hanbyul derimot snakker på en formell måte, men også gir publikumet en personlig tilnærmelse. I tillegg så legger hun ut mye bra! Hun liker veldig godt å eksperimentere på stil uansett hva det er; bohemian, vintage, casual osv.. Hun får det til!

Generelt sett er YouTube-kanalen hennes en stor inspirasjon og jeg er utrolig takknemlig for at hun tar tiden å legge engelske undertekster (selvom kanskje det er en annen person som gjør det, takk til den personen!). Jeg anbefaler YouTuben hennes og spesielt til dem som er interessert i sminke + mote (vintage, bohemian, casual osv.) 

Legger to videoer fra henne:

Spring/Summer Haul (2017)

 

Vintage Lookbook



 

2. EJ Recipe

Det kan hende at mange ikke er abonnert på YouTube-kanaler som legger ut matoppskrifter og matlaging generelt, men alle har sikkert sett på en slik video en gang for å finne ut hvordan noe skal bli laget. For matlaging YouTube-kanaler er jeg litt variert med siden jeg har noen for kun baking, en annen for hovedretter osv.. 

Ut av alle de som jeg ser oftest på så må det nok være EJ Recipe. Hun lager mye varierende fra baking til det generelle hovedretter. Også driver hun med mukbang (spise-show) i blant noe som jeg synes var tøft ^^ Jeg ser ikke på mukbang-delen så mye siden jeg blir bare sulten og klarer ikke å se på en som spiser uten å få lyst til å spise. Jeg kommer aldri til å skjønne de som ser på det og er på en diett og sier at mukbang-folkene får deg til å være "mett". lkjdlkjfsdlkjg?

I tillegg har hun engelske undertekster, noe som er et stort pluss! Hun overdriver heller ikke så mye med musikken i bakgrunnen og holder det ganske rolig med noen type "ASMR" i mellom. Av ASMR så er det litt ASMR fra hvordan hun blander ingrediensene og på slutten hvor hun smaker maten haha. En ting i tillegg at nå for tiden så har hun sluttet å legge ut hvor mye (g) man skal legge til av ingrediensene i videoen, men hun skriver det heller detaljert under i description box. 
 

Baked Curry Rice

 

Green tea Latte Chocolate Pie



3. Cooking Tree

Siden jeg nevnte at jeg har noen YouTube-kanaler som jeg abonnerer for ulike grunn/kategorier når det gjelder matlaging, slenger jeg også en annen som jeg ser ofte på. Cooking Tree er også en matlaging YouTube men hun driver med stort sett dessert og baking. Det jeg liker med denne YouTube-kanalen er hvor tydelig, rolig og faktisk avslappende videoene blir. I tillegg så er bare alt hun lager nesten umenneskelig siden det er så vidunderlig fint! 

Moren min sier alltid til meg at de som er flinke til å lage vanlig mate (altså type lunsj/middags-retter) er ikke helt flinke når det gjelder baking for dessert og sånt. Jeg tror på dette siden jeg faller i denne kategorien haha. Jeg kan lage vanlig mat, men når det gjelder baking vil jeg si at jeg er elendig på det. Derfor så baker jeg sjeldent og holder meg til ferdigpakker fra TORO hvor jeg bare legger vann/smør/egg haha. Hvis jeg virkelig hadde tatt baking serriøst så har jeg lyst til å bli like flink som Cooking Tree og til og med EJ Recipe som klarer begge fint.

Hvis du liker type ASMR, ryddig og minimalistic matlaging YouTubere, så må du abonnere på Cooking Tree! ^^ Jeg slenger på et navn til, men som ikke er Koreansk. Vil allikevl nevne han siden han går under disse trekkene som minimalistic og ASMR type matlaging; Japanske YouTuber ved navnet Peaceful Cuisine.

 

Strawberry Oreo Parfait


 

Chocolate Marble Cube Bread


 

4. 2Hearts1Seoul

YouTube-kanalen handler om et ektepar (Sarah og Kyuho) som bor i Sør-Korea og de legger ut mye om hverdagene sine og da de snakker om ulike tema fra det koreanske perspektivet. Vi får et innblikk av type mat, etikkene osv.. gjennom disse to herlige menneskene. De er veldig profesjonelle i det de driver med, men selvfølgelig får vi en litt personlig tilnærmelse når det gjelder visse temaer. 

Jeg anbefaler virkelig denne YouTube-kanalen for dem interessert i å lære mer om koreansk kultur generelt og se hva Sør-Korea har å tilby! De snakker hovedsakelig på engelsk men de har faktisk koreanske undertekster slik at man kan jo lese det og øve litt koreansk også ^^

 

Greenhouse Cafe In Korea & Cat Fair

 
 
 
Korea's "Give Up" Generation
 


 

5. Today on the Korean Server

Hvis man skal gå videre utenom blogging og se på YouTube, så finner man nok meg på Steam eller League of Legends (LoL) og spiller haha. Det er nemlig dette YouTube-kanalen går ut på. Today on the Korean Server følger stort sett koreanske lag innenfor spill, spesielt League of Legends. Videoene dems inneholder bare om disse spillerne som spiller. Vel, jeg synes det er gøy å se på dem siden jeg har mye mindre erfaring og de er jo profesjonelle i det de driver med. De har jo sine egne championships hvor de spiller i mot andre lag over hele verden osv.

Det laget denne YouTube-kanalen fokuserer mest på er nok SKTT1. SKTT1 er den største (og beste *host*) i Sør-Korea når det gjelder LoL. De har vunnet World Championships for dette spillet i tre år allerede. Fortsatt undefeatable, og etter min mening så synes jeg koreanske lag burde være kategorisert for seg selv siden de er altfor flinke i forhold til Amerikanske lag f.eks.. 

Anbefaler egentlig denne kanalen kun for de som driver med spillet, vil forbedre seg i spillet og liker det koreanske laget! I tillegg så synes jeg det er ganske morsomt at denne kanalen bruker mye k-pop og det har skjedd at flere har begynt å like k-pop pga dem. Nye fans er alltid velkomne! ^^

 

Slenger på en video av de gærne talentfulle menneskene haha;

 



Har også noe som er relatert med spillet; GOT7 og FTISLAND var med å spille dette mot hverandre en gang haha.
Denne lille serien på YouTube synes jeg forklarte spillet bra for de som ikke skjønner hva det går ut på! ^^

Den har engelske undertekster og her er del 2, del 3, del 4, del 5 ^^ Senere inviterte dette 'showet' VIXX og Monsta X for et annet spill, Overwatch.


 


Det var nok de koreanske youtubere som jeg følger ofte hver gang de legger ut noe. Det har nesten vært en dalig rutine haha. Klart ser jeg på andre koreanske youtubere, men ikke like mye som de jeg nevnte i dette innlegget. Som en helhet beskriver alle disse personene mine interesser og preferanser godt haha :D

 

Har du noen favoritt koreanske YouTubere?

 

#koreansk #korea #kpop #kultur #youtubers #hanbyul #cookingtree #ejrecipe #2hearts1seoul #todayonthekoreanserver

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider