hits

17 Favoritt 2017 K-Pop Sanger Jeg Oppdaget Ganske Sent

07.01.2018
21:56

Jeg ser på YouTube at det har vært en stor trend i å dele ut 17 favoritter av et eller annet fra 2017, siden året nemlig slutter med '17. Denne trenden har så og si vært her en god stund allerede, men det er nå jeg hopper i bandwagonet. Personlig følger jeg ikke så mye på trendene. Jeg tror jeg er en som venter og lar det roe ned litt også skal jeg sjekke ut det som er trenden og bør da sjekkes ut. Tror i tillegg at jeg får virkelig det objektive perspektive enn det subjektivet hvis du skjønner. Men på den andre siden, kommer folk med "hvor er det du har vært hen?" haha. Bedre sent enn aldri folkens! 

På lik måte som alt annet trend, gjelder dette også for musikken jeg hører på. Derfor bestemte jeg å lage denne listen og dele ut 17 favoritt 2017 kpop sanger som jeg har gått glipp av i selveste 2017, men har nettopp blitt sykt fengende!

 

1. "Peek-A-Boo" - Red Velvet

Første gang jeg hørte på sangen var ingen andre måter enn YouTube sin automatisk spilleliste. Av og til slår jeg den på når jeg blir lei av det jeg har hørt på mye og setter på en random k-pop sang som jeg ikke har hørt før, og voìla ^^

 

2. "Bling Bling" - IKON

Da IKON først kom ut med to singler på en gang, var jeg ganske sikker på at jeg kom til å like B-DAY mer enn "Bling Bling", men nei da, jeg måtte høre på "Bling Bling" og den har blitt min go-to get-shit-done-sang. 

 

3. Teenager" - GOT7

Jeg hører egentlig ikke så mye på GOT7, men jeg har to favoritt GOT7 sanger; nemlig "If You Do" og "Never Ever". Gahh jeg kan skrive timesvis og flere sider på hvorfor jeg liker de sangene så godt, men det får det bli for et annet innlegg (om det blir noe ehe). Denne sangen legger jeg på som min tredje favoritt sammen med "If You Do" og "Never Ever". Jacksons stemme passer så perfekt når han åpner for refrenget *-*)/


 

4. "The Eve" - EXO

Ok "Ko Ko Bop" var en av 2017 sangene som dominerte så mye for meg, men jeg hørte kun på "Ko Ko Bop" og overså alle b-side-sporene. Dette er jo veldig dumt, for jeg fikk ikke vite at første sangen av albumet er like bra - hvis ikke bedre - enn tittelsporet.

 

5. "Babe" - HyunA

Hyunas sanger har alltid vært fengende, men etter "Red" finnes det lite som jeg faktisk liker utrolig godt. Dette forandret helt siden hun kom ut med "Babe". Den lille oriental/electropop blanding er vidunderlig fin og sangen er ikke dratt ut for høyt eller lavt. Den er akkurat passelig fengende for meg. Begynner jeg å bli gammel at jeg ikke klarer å høre på så mye "bråk"? Kan hende.

 

6. "Likey" - TWICE

Så mye som jeg vil nekte at jeg ikke liker TWICE sine sanger, blir deres sanger alltid sittende fast i hodet mitt. Uansett om du liker dem eller ikke, når du hører på sangen deres en gang, vil du komme til å få helt dilla på den og synge rundt refrenget de dagene fremover. I AM NOT ASHAMED. P.S. JYP pls legg ut GOT7 og TWICE sine sanger på Spotify u_u

 

7. "Can Be Better" - HIGHLIGHT

Det er umulig å gå galt med oppløftende sanger, og HIGHLIGHT virkelig 'leverer'. Jeg ser bare frem til flere sanger fra dem :D

 

8. "O Sole Mio" - SF9

SF9 debuterte i 2016, sammen med NCT og Astro blant annet, men det var ikke før noen dager siden jeg bestemte meg å høre på dem. Jeg er glad for at jeg gjorde det, for denne italiensk-inspirerte sangen gjorde et inntrykk på meg og for en eller annen grunn får jeg "Mona Lisa" MBLAQ-vibes, men det er nok bare jeg som har sjeldent hørt på kpop sanger som har tatt latinsk/sør-amerikansk elementer i sangene sine.

 

9. "Remember" - 9MUSES

Jeg har ingen spesielle forventninger til 9MUSES siden gruppen bare minsket i antall medlemmer. Jeg hører fortsatt på sangene dems, men de er ikke så prioritert i listen min nå som de var før. Derfor oppdager jeg sangene dems sent for tiden. Utifra det de har kommet ut som fire, er denne sangen min aller favoritt så langt.

 

10. "You Know Me" - Akdong Musician

Jeg elsker sanger hvor artistene eksperimenterer litt mer med stemme enn bakgrunnsstemme/audio. Det er nettopp denne sangen. Suhyuns stemme er himmelsk å høre på og når de riktige notene gjennom hele sangen. Det er best å høre på denne sangen og ikke meg, for å si det sånt.

 

11. "Reminiscing" - Ailee

Apropos sangstemmer, kan man ikke glemme Ailee. Hun har ikke vært så mye aktiv i år, men de gangene hun utgir en singel eller to, er den nydelig!

 

12. "ON/OFF" - ONF

Først og fremst, hvordan uttaler man gruppenavnet dems? Hvis jeg skal fanchante en av sangene dems i fremtiden vil jeg ikke være den eneste som sier det feil haha. Sangen ON/OFF er faktisk utrolig skjønn! Selvfølgelig måtte jeg være sent ute for å oppdage denne sangen uwu

 

13. "Archangels of the Sephiroth" - STELLAR

Kanskje en litt annerledes type sang som jeg vanligvis hører på, men det er nemlig derfor jeg liker den. Jeg bare elsker den egyptiske konseptet de har fått til i MVen og sangen. Det er trist at noen av dem har forlatt gruppen, men jeg skjønner hvorfor. STELLAR har hatt vanskeligheter med å komme ut med noe nytt pga interne konflikter (i plateselskapet). De har jo for det meste holdt til 'crowdfunding' for å kunne utgi noe nytt. MEN MEN. STING VAR EN BOP. Konseptet til Sting til side, den sangen er bare A+++++. HVORFOR BLE DE GLEMT DA.

 

14. "Fancy Shoes" - Jung Ilhoon

Jeg har alltid likt Ilhoon og han har stort sett vært biasen min hvis jeg skulle velge en bias fra BTOB. Han er bare så karismatisk og profesjonell i det han gjør. Denne sangen synes jeg får frem hans potensial i industrien ;w; 

 

15. "Flower (You)" - VAV

VAV i fjor var en ganske skjønn underdog, hvor de ble kjent på grunn av denne sangen. Jeg trodde det kom til å være en annen søt sang, men det var mye bedre enn det jeg hadde forventet.

 

16. "Here I Am" - HALO

Helt siden HALO kom ut med Come On Now, har de alltid hatt fengende sanger, men for en eller annen grunn, hører jeg ikke på dem så ofte enn det jeg trodde jeg skulle. Denne sangen kan nok overbevise meg til å følge med på deres utgivelser i fremtiden. Det får vi se.

 
 

17. "Hellevator" - Stray Kids

Ooh, I love me some dark angsty song with a good drop. Det er nettopp det denne sangen er. Teksten og flyt i sangen lkdjflkj. Selvom denne gruppen har ikke offisielt debutert ennå i følge JYP, har de allikevel utgitt denne sangen for å tease publikumet. Det vil jeg nok si var verdt det, for sangen er utrolig bra!


 

Det var da 17 sanger som jeg har glemt i 2017, men som jeg hører på en god del akkurat nå! Ukentlige favoritter for Januar synes jeg blir altfor fort til å kunne legge ut, så dermed legger jeg fortsatt ut innlegg om 2017 sanger. 

Jeg har satt opp en nyttårsresolusjon til å blogge minst en gang i måneden ehe, så det får vi se om jeg klarer å holde *-* Det motiverer meg i tillegg med å høre på flere koreanske sanger, samt lære mer koreansk generelt. Tiden vil vise. Ha en flott start til det nye året allesammen!

 

#kpop #2017

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider