hits

Day 30. Your all time favorite MV

08.06.2017
14:31

Wow, siste dagen på denne 30 Days K-Pop MV Challenge har kommet! Må si at tiden har gått fort. Jo lengre jeg kom ut på challengen, jo mindre skrev jeg i forhold til forrige dagens challenge haha. Jeg har mine late og stressfulle dager, derfor fikk du korte innlegg hehe. For den siste challenge handler det om min aller favoritt musikkvideo ja? For et vanskelig spørsmål! Måtte gruble litt og tenke meg nøye gjennom.. men hvis jeg kunne velge bare en må den nok være denne:

 

"Fantastic Baby" - BIGBANG


Musikkvideoen og sangen har en spesiell betydning for meg, siden den var nettopp den første k-pop sangen jeg viste til mange i klassen, som mange faktisk likte hahaha. To klassekamerater fikk utrolig dilla på denne sangen og skyldet på meg hver gang de så meg, det var bare morsomt haha. I tillegg er jo musikkvideoen ganske inspirerende med det lange ("sjøtang") håret til G-Dragon samt mye mer xD

Jeg kommer hvertfall aldri til å bli lei av å se på denne musikkvideoen! *-*

 

Hva er din aller favoritt k-pop musikkvideo?

 

#kpop #bigbang #30daysmvchallenge

Day 29. The MV with the best dying scene

07.06.2017
16:24

For dagens challenge blir jeg alltid minnet på om en spesifikk musikkvideo når det gjelder "noen som dør". I det siste har B.A.P hatt mørke, men viktige konsepter og de har utført hver en av dem utrolig bra. For å velge kun som passer for dagens challenge må den nok være denne:

 

"One Shot" - B.A.P


Gahh hvordan kan Youngjae fortsatt se så bra ut med mye blod? xD Må innrømme at alle var bra skuespillere for musikkvideoen! Det er nok en type musikkvideo som er verdt nesten 7 minutter. Produksjonen for dette var bare fantastisk!

 

#kpop #bap #30daysmvchallenge

Day 28. The MV with the best kissing scene

06.06.2017
15:02

Ehhh.. jeg har brukt den i en tidligere challenge for akkurat dette HAHA. Skulle velge Trouble Maker for denne også men siden jeg har allerede lagt ut musikkvideoen til det under dag 23, tar jeg bare en annen. Jeg ser ikke akkurat på mange musikkvideoer med kysse-scener, og for å være helt ærlig kjenner jeg det bare til gjennom Trouble Maker xD Derfor gir jeg noe som er ganske nærme mot Trouble Maker;

 

"365 Fresh" - Triple H


Tipper at musikkvideoen var ganske spennende og utfordrende å filme. Uansett, så ble musikkvideoen bra, etter min mening. Må faktisk innrømme at sangen har jeg gradvis fått dilla på. 

 

Har du en favoritt MV som har den beste kysse-scenen? lol omg hørtes jo helt feil å spørre dette.

 

#kpop #tripleh #30daysmvchallenge

Day 27. The best MV containing scenes of a movie

05.06.2017
11:54

Dagens challenge måtte jeg gruble meg litt gjennom. Jeg er ikke akkurat en person som ser på mange musikkvideoer til vanlig fordi jeg spiller som regel sangen gjennom Spotify/iTunes. Så for dette måtte jeg tenke meg litt på hvilken OST jeg hører på som faktisk tilhører en film. Da kom jeg akkurat på en!

 

"Cupid's Arrow" - Junho & Lee Yu-Bi


Sangen er blant OST til filmen "TWENTY". Jeg synes det var utrolig skjønn for dem å kollabe i sangen siden de har også sin egen fortelling i filmen. Musikkvideoen inneholder en del scener fra backstage, filmen og recording. Begge har nydelige stemmer og var flinke skuespiller i filmen. Håper å se dem sammen igjen for en film/serie i fremtiden!

 

Har du en favoritt MV som inneholder scener fra en film?

 

#kpop #ost #twenty #koreanskfilm

Day 26. The best MV with backstage footage

04.06.2017
14:49

Jeg tror det var en periode da mange grupper kom med selv-filmet musikkvideoer. Det var bare utrolig skjønn for dem å gjøre, og selvsagt A+ fanservice. Selvom det finnes en del jeg kommer på med, må jeg si at jeg har en softspot for B.A.P. I de tidlige dagene så de så liten ut haha. Vel hvem gjør ikke det? Man blir eldre, og ikke yngre. Så ja, for dagens challenge valgte jeg denne musikkvideoen:

 

"Crash" - B.A.P


Det var noen klipper backstage, men også fra ferien dems i Malaysia. Uansett, er denne musikkvideoen veldig skjønn. Kan ikke tro hvor langt de har kommet. Jeg håper bare at de kommer til å fortsette å lage musikk! TS BETTER TREAT THEM RIGHT. 

 

Har du noen favoritt MV med noe som inneholder "backstage-clips"?

 

#kpop #bap #30daysmvchallenge

Day 25. A MV that reminds you of summer

03.06.2017
14:51

AHHH DET FINNES SÅ MANGE. Kun basert fra musikkvideoen, må jeg velge min aller favoritt og som ligger på første plass i listen av kpop sommer sanger! Det er ingen sommer uten en SISTAR sang! Jeg kan ikke tro at de skal slå opp og gjøre sine siste promosjoner med "Lonely". Heldigvis slår de opp med greie betingelser. Men jeg kommer selvsagt til å savne sommerne/årene fremover uten en SISTAR sang.

 

"Loving U" - SISTAR

For å være ærlig blir jeg hverken lei av sangen og musikkvideoen for sånn sett. Den bare uttrykker sommer på alle slags fine måter. Selvom "Loving U" vil være min #1 mest spilt SISTAR sommer sang, ligger "I Swear" ganske nærme også.

Å bare snakke om sommer får meg til å glede meg sinnsykt til sommerferien! Sommeren min kommer ikke til å akkurat se ut som musikkvideoen til SISTAR, men sol og varme er alt jeg trenger! Pluss, jeg vil spole frem til slutten av Juli hvor jeg reiser til Indonesia for en måned, takk.

 

Har du en favoritt MV som minner deg om sommer?

 

#kpop #sommer #sistar #30daysmvchallenge

Day 24. The best MV used as an advertising

02.06.2017
15:34

Jeg har faktisk ikke sett så mange CF-MVer fra kpop grupper fordi seriene/variety showene som jeg ser på nettet tar alltid vekk reklamene innimellom. Det er vel naturlig at man skal gjøre det når man ser på serien/showet online. Vel, det finnes kun få som faktisk fortsetter å beholde reklamene.. jeg merker det i japanske serier i blant haha. Så med min lille kunnskap om reklame musikkvideoer, tar jeg bare den som jeg kjenner og kommer på akkurat nå.

 

"Like Ga Na Da" - Akdong Musician


 

Ok jeg er egentlig usikker på om de hadde musikkvideoen for "Like Ga Na Da" som en reklame. Uansett ga de ut denne sangen for å feire Hangul-dagen i 2015 og jobbet sammen med WOORICARD. Musikkvideoen er bare så skjønn og sangen er kjempe fengende!

 

For en litt mer 'reklame'-følelse gir jeg dette:

 

"Bean Dduk Bing Soo" - Akdong Musician 


Akmu er bare den søteste søsken-duet som eksisterer haha. Jeg fant dem pga skuespilleren Joo Won som twitret at han likte dem. Siden da har jeg følgt deres musikk utgivelser. Må si at deres debut album "PLAY" var A+ etter min mening. Jeg likte også det siste albumet de kom ut med, men Play-albumet er fortsatt min favoritt så langt. YG må bare la dem legge ut flere sanger/albumer! Hvertfall etter Chanhyuk kommer tilbake fra militæret! 

 

Har du en favoritt MV som brukes til en reklame?

 

#kpop #akdongmusician #akmu #30daysmvchallenge

Day 23. The hottest MV

01.06.2017
15:23

*see-no-evil monkey emoji* Kan nesten ikke tro at dette her en challenge haha. Først vil jeg bare understreke at girl groups burde ikke få all 'hate' pga deres sexy og 'cheap' konsepter. Hva med boy groups som flasher sine abs, body-roll på gulvet, hip/groin thrusting osv.? Girl groups får hate og ikke boy groups? Ok I see how it is. I tillegg er det girl groups og kvinner i industrien som generelt får mye mer hat i forhold til menn. Det har alltid vært sånn og kommer til å fortsette, uheldigvis. På grunn av dette utviklet jeg en stor interesse for girl groups og egentlig er det veldig få boy groups jeg egentlig liker musikken til og hører på ofte i dag. Jeg kunne skrevet et par sider bare om dette som tema, men jeg vil ikke snakke mer om det siden det er ikke det dette innlegget handler om.

 

Hotteste MV? Jeg har lyst til å bruke denne anledningen til å ta opp musikkvideoer som snakker om nokså viktige temaer. For dagens challenge kom jeg på fem musikkvideoer og hver har sitt eget unike konsept. Jeg klarer ikke bare å velge en MV ut av alle disse. De er 'hotte' på sin egen måte.

 

NB: For deg som er sensitive mot seksuelle konsepter (bilder, metaforer mm.) og vold i forholder, advarer jeg deg at du ikke ser på de videoene nedenfor.

 

"Now" - Trouble Maker


 

"Vibrato" - Stellar


 

"FXXK U" - Ga In (feat. Bumkey)


 

"Touch" - ANDA

 
 
 
"Might Just Die" - HISTORY (Dance Ver.)
HISTORY, YOU GUYS MADE HISTORY OK <3 Takk for de fine sangene dere har utgitt så langt! T_T
Så utrolig trist at de slo opp for ikke så lenge siden. De var blant mine favoritt k-pop boy groups.
 


 

Hver MV er hotte på sin egen måte og de snakker om ulike temaer om blant annet usunt/trist forhold, 'coming of age' (for kvinner) og homoseksuelle forhold. Alle disse musikkvideoene burde få en RATED R, R = rad. Ok hade.

De snakket om temaer som er ganske 'taboo' i k-pop industrien. Historys musikkvideo er ikke så ille, men de fire andre viste bare at de ikke bryr seg og har fortsatt lyst til å snakke om slike tema. Det skal ikke akkurat være hemmelige temaer, så jeg er glad at de fikk introdusert dette til k-pop scenen. Uansett så kommer alle til å vite hva det handler om jo mer man blir voksen. 

 

Hvilken musikkvideo er din favoritt "hotteste" MV?

 

#kpop #anda #history #stellar #gain #troublemaker

 

Day 22. The most heartbreaking MV

31.05.2017
17:19

Jeg føler at alle gjennom livet sitt har blitt hjerteknust og det trenger nødvendigvis ikke være om kjærlighet for partneren sin. Det samme gjelder for kjærlighetssanger etter min mening. Det trenger nødvendigvis ikke være for kun kjæresten, men også familie og venner. En del setninger i sangen kan jo relatere til andre som betyr mye for deg.

 

"Tears" - LeeSSang (feat. Eugeune of THE SEEYA)


 

Denne musikkvideoen er bare kjempe bra laget. Jeg likte hvordan de brukte "dual skjermer" fra begge perspektiv, og både NS Yoonji (kvinnen i MVen) + (tidligere DMTN) Daniel gjorde en bra jobb. I tillegg er sangen like trist. Jeg får tårer til og med da jeg ser den ;w; 

Skulle bare ønske LeeSSang ikke hadde slått opp slik at de kunne fortsatte å lage bra sanger. Håper alle involvert i denne musikkvideoen + produksjon av sangen er hvertfall lykkelige. Gary giftet seg og de andre driver med sine egne ting. Jeg vet hvertfall at etter den skandalen Daniel hadde, jobber han nå som en soloartist og han ga ut noe på Soundclouden hans i fjor.

 

Har dere en favoritt "hjerteknusende"-musikkvideo?

 

#kpop #leessang #khiphop #30daysmvchallenge #nsyoonji #dani

Day 21. The most weird MV

30.05.2017
17:06

Det finnes sikkert mange rare musikkvideoer som jeg har ennå ikke funnet, men for dette må vi tilbake i tidlig 2000-tallet med noe som vi nå antar er 'dårlig grafikk'. Når jeg selv blar gjennom YouTube på tidlig 2000-musikkvideoer må jeg bare le. På det tidspunktet syntes jeg det var kult, men siden vi har utviklet mye innenfor teknologi, er det der ingenting i forhold til dagens grafikk-kvalitet. For dagens challenge valgte jeg nettopp en musikkvideo fra tidlig 2000-årene. 

 

"Wild Eyes" - Shinhwa


 

Den er ikke rar på en merkelig og negativ måte, musikkvideoen er bare, rett og slett rar. Den skumle begynnelsen, også de grafikkene da skjelettet dems forandrer og utvikler seg til slanger og monstrer. Jeg vet at sangen handler om jeg er "the one" i forhold til denne kjærlighetsfølelsen for en kvinne. Men yo, de snakker om rolex og diamanter, så hvor er de i musikkvideoen? Haha.

Utenom musikkvideoen, er sangen råbra og fengende! You still have my respect Shinhwa!

 

Har dere noen favoritt "merkelige" musikkvideo(er)?

 

#kpop #shinhwa #30daysmvchallenge

Day 20. The most intensive MV

29.05.2017
16:29

Mest intense kpop musikkvideo? Hmmmm.. Spørs hvordan men definerer 'intens' i seg selv. Siden jeg har valgt et par musikkvideoer på grunn av handlingen de prøver å vise i videoen, tenkte jeg å bare velge en fra hvordan musikkvideoen er som en helhet. Altså i dette tilfelle ser jeg på intens = mye som skjer i forhold til sangen og koreografien. Var litt i tvil mellom "Say It" - ToppDogg eller dette, men jeg valgte 24K istedenfor:

 

"Superfly" - 24K

 

Jeg husket da de skulle ha comeback hadde netizens spredd dårlige rykter at de var den gruppen som hadde "slåss på klubben" LOL. Viste seg at det var bare en shoot for teaseren av musikkvideoen. Uansett, så synes jeg denne sangen er deres beste tittelspor så langt. De har hatt flere medlemsforandringer gjennom tidene, og jeg sluttet å følge dem da Daeil forlot gruppen. Daeil var biasen min siden dag 1 og det er han som kommer opp med koreografiene til gruppen, blant annet dette. De fikk til og med dratt på turnè i Finland og Sverige, men dessverre var ikke Daeil med da. Kanskje jeg er for Daeil biased, men jeg vet ikke.. sanger uten deres "opprinnelige" medlemmer høres bare annerledes ut, og det tar vel tid å bli vant til forandringer.

Så klart hvis de kommer med en ny sang så vil jeg antageligvis høre på den òg. Jeg følger ikke med på de så nøye lenger, men jeg vet at de slapp en ny sang for ikke så lenge siden -> "Only You". Den nye sangen er faktisk ikke så verst ^^ Uansett så støtter jeg dem fortsatt siden de fortjener å bli kjent etter å jobbe så hardt! Det samme gjelder alle gruppene/artistene som finnes egentlig.

 

Har dere noen favoritt "intense" musikkvideoer?

 

#kpop #khiphop #24k #30daysmvchallenge

Day 19. The most creative MV

28.05.2017
16:58

YUDODIS. Det finnes så sinnsykt mange kreative musikkvideoer! Jeg liker hvordan alle prøver å være kreative i musikkvideoen med hensyn til budsjettet, konseptet osv.. Det finnes mange variasjoner av kreative musikkvideoer, men for meg hadde jeg definert kreative musikkvideoer som fokuserte på konseptet til sangen. Jeg føler at jeg har sagt det allerede tusen ganger, men ja, jeg bryr meg ganske veldig om kinematografien. Kanskje er jeg litt for pirkete i tillegg haha. Så den mest kreative musikkvideo for meg vil nok være denne:

 

"Why So Lonely" - Wonder Girls


Siden Sunye og Sohee forlot Wonder Girls, kom Sunmi tilbake (hun + HyunA skulle egentlig være med på den originale lineupen med Sunye, Sohee og Yeeun men Sunmi bestemte seg å fokusere på studiene sine og HyunA var bekymret over hennes helse) og mange vurderte om Wonder Girls kom til å være like bra som i periodene med "Tell Me" og "Be My Baby". Da de kom tilbake som fire medlemmer overrasket de alle med det retro-band-konseptet. Det viste seg at mange likte dette konseptet også, og de fortsatte med å holde gruppenavnet kjent. 

En dag, helt ut av det blå annonserte JYP at Wonder Girls skulle slo opp. Hyerim og Yubin var bare de som skulle fornye kontraktene hos JYP, mens Yeeun og Sunmi bestemte seg å forlate JYP. De slo opp i Februar og de slapp deres siste singel, "Draw Me" for å feire ti-års jubileumet av bandet. Selv om de slo opp, kommer jeg aldri til å glemme de vidunderlige fine sangene de har utgitt så langt! "Why So Lonely" har vært en av mine mest spilte Wonder Girls sang.

 

Har dere en favoritt kreativ musikkvideo?

 

#kpop #wondergirls #30daysmvchallenge

Day 18. The MV with the best action scenes

27.05.2017
13:35

Vel, action inneholder ikke bare om bilracing og mafiagjenger, men ehe kanskje den musikkvideoen som jeg valgte har noen lignende. Action og litt komedie synes jeg passer ganske fint sammen. Noen synes kanskje at kun action er bra, men for meg blir det litt tungt. For at jeg skal kunne fortsette å se for eksempel en film med mye action, så må den ha enten en bra historie/fortelling eller råbra kinematografi i action scenene. Min aller favoritt action-film må være The Raid. Selvsagt er andre filmen til The Raid også like spennende! Men jeg kan ikke tro at først filmen hadde et billig budsjett, og de fikk filmet det så bra.

Anyhow, tilbake til dagens challenge haha. Når det gjelder action-scener i musikkvideoer, er denne musikkvideoen min favoritt:

 

  "Nillili Mambo" - Block B 

Selv om denne musikkvideoen var begynnelsen av en mørk og skandaløs tid for Block B, må jeg allikevel innrømme at hele Blockbuster albumet er deres beste album så langt. Det er ikke en sang i det albumet som jeg ikke liker. Jeg husker da den kom ut ønsket jeg den special edition for Blockbuster siden den kom med en Block B flagg! T^T Fikk den aldri fordi jeg måtte prioritere pengene mine på noe annet >< Når jeg får nok penger skal jeg få se om jeg får tak i den! ^^

 

Har dere noen favoritt MV med de beste actionscenene?

 

#kpop #khiphop #blockb #30daysmvchallenge

Day 17. A MV that makes you happy

26.05.2017
13:13

Det finnes utrolig mange musikkvideoer som får meg til å bli glad! Musikkvideoer som jeg leter etter for å få meg til å bli glad må nok inneholde farger. Jeg synes bare at farger får man bare til å bli automatisk glad haha. Beste comeback og oppløftende musikkvideo noensinne:

 

"Feel So Good" - B.A.P


De fargene, dem og hele albumet, "Carnival" er bare så positiv og fresh! Jeg er så glad at de er tilbake og kan fortsette å lage musikk :') Når jeg ser tidligere musikkvideoer fra dem ser de så liten ut hahaha. Spesielt Zelo wow, kan ikke tro at han er bare ett år eldre enn meg. B.A.P er vel kjent for å produsere sanger som inneholder viktige beskjed(?)/informasjon osv., men det er greit at vi får slike sanger fra dem i blant også. Multi-talented indeed!

 

Har dere en favoritt musikkvideo som får dere til å bli glad?

 

#kpop #bap #30daysmvchallenge

Day 16. The best MV with the theme revenge

25.05.2017
13:08

Hmm, jeg har egentlig ikke sett på mange musikkvideoer med "hevn" som tema. Kommer an på hva slags hevn da. Altså f.eks "hevn" fra de gruppene som gikk ut fra et dårlig plateselskap og kom tilbake, eller hevn i en fortelling innenfor musikkvideoen. En musikkvideo som jeg kommer på akkurat nå og kan passe under dagens challenge må nok være denne:

 

"Every Night" - EXID

 

Min aller første og favoritt EXID som jeg har spilt over 200 ganger ;u; Musikkvideoen er også like bra. Likte hevnen og den slow-mo scenen med jentene som spyttet lol. Jeg synes bare at det var morsomt egentlig.

 

Kommer dere på en favoritt musikkvideo med "hevn" som tema?

 

#kpop #exid #30daysmvchallenge

Day 15. The best MV with the theme disco/party

24.05.2017
11:33

Med en gang jeg leste dagens challenge kom jeg akkurat på en gruppe. T-ARA! Ahh de har gått gjennom mye med skandaler og medlemsforandringer. Må si at de har gitt ut mange fengende sanger, og alt er passende til feststemningen! Det eneste som jeg skulle ønske jeg hadde var en del venner som hadde ingenting i mot koreanske sanger for å kunne blaste de skikkelig høyt i høyttalerne haha. Uansett, en sang som jeg måtte velge fra dem for dagens challenge må være denne:

 

"Roly Poly" - T-ARA


 

Selvom de hadde mer moderne musikkutgivelser som har hatt innflytelse med EDM, er denne sangen bare en klassiker. Den åpnet mange dører til retro/disko-konseptet på den tiden. Mange ble hekta på denne sangen og de ble populære! Trist at de måtte fokusere til markedet i Kina for å få inntekt i dag. Også var det ganske nylig at Boram og Soyeon forlot gruppen, og dette førte til at gruppen nå bare består av fire gjenværende medlemmer: Qri, Hyomin, Eunjung og Jiyeon. Håper de kan komme tilbake i k-pop scenen igjen! 

 

Har dere en favoritt musikkvideo med temaet fest/dans?

 

#kpop #t_ara #30daysmvchallenge
   

Day 14. The best MV with the theme high school

23.05.2017
17:32

Skole-uniformer har blitt ganske så normalt i kpop musikkvideoer, så det finnes utrolig mange videoer. Jeg synes ikke at det holder med bare at de bruker skole-uniformer, men også har en fortelling i forhold til sangen osv.. Da kom jeg akkurat på denne musikkvideoen!

 

"Face" - NU'EST

 

Musikkvideoen klarer å uttrykke sangens betydning ganske tydelig. Sangen handler rett og slett om en som blir mobbet, men fortsatt holder mot den mobbingen. Selv om det ser ikke ut som skoleuniformer, har de på det allikevel. Det er meningen at de er i en rebelliøs skole; type japanske slåss serier i en skole blant ungdommer. 

Videoen jeg la i dette innlegget kommer fra deres offisiell YouTube kanal, men i 1theK, har denne musikkvideoen over 60 millioner visninger. Fun fact: den er blant de mest sett k-pop debut MVer noensinne, og den har slått til og med EXO og B.A.P den gangen de var utrolig populær (2012). Ja, NU'EST debuterte i 2012 også. Litt trist at nå er de i Produce 101, men jeg skylder på Pledis. Skulle ønske de fokuserte mer på NU'EST og ikke bare SEVENTEEN. Selv om NU'EST holdt tittelen med mest sett k-pop debut MV for noen år, debuterte Twice med "Like Ooh-Ahh" og tok den plassen. Uansett, synes jeg det var bra for NU'EST for en sang som kom ut så lenge siden og slo de "kjente" gruppene på den tiden.

 

Hvilken musikkvideo synes du er best med temaet (ungdoms/videregående) skole?

 

#kpop #nuest #30daysmvchallenge

Day 13. The MV with the best story

22.05.2017
20:42

Jeg antar at det er den musikkvideoen som har den beste fortellingen innlagt i videoen? Som da skal uttrykke sangens betydning osv.. Det finnes så mange fine, triste og lykkelige musikkvideoer, men hvis jeg måtte velge kun en hadde det vært denne:

 

"Error" - VIXX

 

Cyborg konseptet fra the one and only concept kings. VIXX. For å få en generell overblikk over musikkvideoen kan det lett bli forklart som slik: her ser vi et kjærestepar hvor jenta har blitt en robot og har glemt alt det menneskelige, inkludert hukommelser. Også er det partneren hennes som er da fortsatt et vanlig menneske. En dag prøver han å sette inn minnene disse to hadde sammen tilbake gjennom et program, slik at hun komme "tilbake til liv" igjen, og det gjør hun til slutt. Men det han gjorde (det med å sette et "minne-program" i henne) var ulovlig og dette fører til at hun jenta blir tatt vekk fra han. I det han innser dette og ser at hun blir dratt ut, prøver han å slå tilbake og rømme sammen. Historien slutter med at de ikke klarer det og begge dør.

Musikkvideoen er bare søt men trist samtidig. Har også kanskje noe å gjøre med at jeg er litt av en sci-fi freak.

 

Kommer dere på noen musikkvideoer med en bra fortelling?

 

#kpop #vixx #30daysmvchallenge

Day 12. The best MV in black & white

21.05.2017
13:30

Hmmm, jeg ser sjeldent på musikkvideoer i svart og hvitt. Generelt sett ser jeg sjeldent på musikkvideoer siden jeg hører på sangene gjennom Spotify eller iTunes haha. Jeg har noen svart og hvitt musikkvideoer som jeg kommer på nå, og min aller favoritt ut av det jeg kommer på nå er:

 

"Really Really" - WINNERDem og kinematografien er bare topp ;u; Yessss to cultural diversity in k-pop music videoes! (As expected from YG tbh.)  Jeg er så glad at de er tilbake som en gruppe! Personlig foretrekker jeg WINNER fremfor IKON. WINNERs musikk er mer min smak.

Andre k-pop mver jeg kom på med svart og hvit var "Dance Dance" - DAY6, "24/7" - Junggigo (Feat. Zion.T, Crush, Dean) og "Flower Cafe" - Jooheon (Feat. Sam Ock, I.M.) for de som lurte på det aha. Jeg kommer ikke kom på fler, men hvis dere kommer på noen andre enn de jeg nevnte, vennligst legg en kommentar og si ifra ;D  

 

Har dere en favoritt svart og hvitt musikkvideo?

 

#kpop #winner #30daysmvchallenge

Day 11. The best colorful MV

20.05.2017
16:17

Ooo når jeg tenker på fargerike musikkvideoer, tenker jeg på SHINee og B1A4 spesielt. Ut av de to velger jeg B1A4 da men. Ingen glemmer vel deres tidligere fargerike konsepter og antrekk? Beautiful Target, Baby Good Night osv.. Jo da de har vokst ut av dette konseptet siden de har jo blitt mer 'voksen' aha. Hvis jeg skulle velge en musikkvideo fra dem hadde jeg valgt denne:

 

"What's Happening?" - B1A4

 

En veldig fargerik måte å uttrykke at kjæresten går bak ryggen og lyver. Denne musikkvideo og sang må nok være en av mine favoritt B1A4 sanger. Håper at de en gang kan gjøre et fargerikt konsept til i fremtiden *-*)/

 

Kan dere tenke på en fargerik MV?

 

#kpop #b1a4 #30daysmvchallenge 

Day 10. The best last MV of a band that disbanded

19.05.2017
17:51

Det er egentlig trist at mange second generation (f.o.m. 2000- osv.) grupper har slått opp og ikke publiserer musikk sammen som en gruppe lengre. 2NE1, KARA, Wonder Girls, samt mange fler. Selvom de har slått opp, hører jeg fortsatt på musikken dems. Takket være dem har kpop vokst så mye og er spredd utover verden.

Desto mer kpop scenen vokser, desto vanskeligere blir konkurransen. Det finnes sikkert mange kpop grupper som har slått opp og det er sikkert de som ikke mange vet fordi de har hatt vanskeligheter med å få anerkjennelsen. Klart at å bli en k-pop stjerne, er ikke bare bare. Det er en tøff prosess en må gjennomgå for mange år for å faktisk bli kjent og få en stabil inntekt. Uansett, vil jeg takke alle som prøver, holder på, og har klart det. K-Pop har blitt en del av livet mitt, og det hadde ikke vært mulig hvis det var ikke for alle som virkelig jobbet hardt for dette - hvor hen de måtte være i forhold til status.

For dagens challenge tenkte jeg nøye gjennom, og det var et utrolig vanskelig valg ;u; Det som gjorde et inntrykk mest for meg må nok være denne:

 

"The Light" - The Ark

 

Jeg husker da de debuterte også så jeg på BTS reacte for dem T_T De hadde stor potensial og jeg ble trist at de måtte slå opp til slutt! Deres debut sang og MV var "one of a kind". På den tiden, var det hvertfall noe jeg trengte fordi det var mange som følgte det klassiske girl group konseptene. The Ark var virkelig min favoritt 2015 rookie og jeg gjorde mitt beste å følge dem hver gang de kom ut med noe eller twitret, men en dag begynte det å bli færre videoer, færre nyheter og det endte opp med kun stillhet.

Yujin ble syk og hun var ikke lengre med, og senere falt gruppen. En og en bestemte å gå sine egne veier. Av det jeg vet i dag at Halla og Jane er aktiv i en dramaserie(?), Yuna drev med Unpretty Rapstar før men nå driver med å collabe med artister (hennes siste collab var dette) og Minju var nylig i K-Pop Star 6. Jeg er litt usikker på hvor Yujin er, men jeg håper hun er frisk i hvertfall.

Håper hvertfall at nå trives alle med det de gjør nå. De forlot k-pop scenen utrolig fort med deres første og siste fineste musikkvideo og sang! 

 

Har dere en favoritt (sist) MV fra en gruppe som slo opp?

 

#kpop #theark #30daysmvchallenge
 

Day 9. The MV with the best dance or dance move

18.05.2017
14:47

Oooo y u do dis. I det siste har k-pop scenen dominert med ulike koreografier, så det er temmelig vanskelig å velge en. Jeg har et par kpop grupper som jeg kunne tenkt meg å inkludere i dagens innlegg; blant annet SHINee, Teen Top, GFriend, Nine Muses osv.. Men jeg velger den som virkelig åpnet mine øyner for k-pop og deres koreografi for aller første gang! 

 

"Before The Dawn" - INFINITE

 

MV (Dance Ver.)


 

Dance Practice a.k.a. den videoen som fikk meg til å bli en skikkelig INSPIRIT <3


Jeg ble helt sjokkert å se at alle var så synkronisert ;w; De fikk det til så bra og alle kunne danse like bra som den andre jo! Kan ikke tro at gruppen består av 7 medlemmer og hver enkelt kunne utføre danseøvelsen presist! Jeg kommer aldri til å glemme danse videoen og spesielt den videoen da de øvde på dansen i øvelsesrommet. Legendarisk!

 

Har dere noen musikkvideo som dere synes inneholder den beste koreografien?

 

#kpop #infinite #30dayskpopmvchallenge

Day 8. The saddest MV you know

17.05.2017
11:06

Heyo, i det siste har disse challenges-innleggene blitt tidsinnstilt, og det skal den i alle fall i dag og! Håper alle nyter sin 17. mai i dag! Selv om de meldte at været kommer til å være stygt senere (hvertfall her på sørlandet), gjør man det beste ut av dagen med familien og venner (+ ikke minst god mat!) ;D Jaha, dette innlegget må fortsatt bli publisert for å følge challengen, så her kommer dag 8. Litt leit at det handler om en skikkelig trist musikkvideo for akkurat nasjonaldagen haha. Men men.

 

"In Heaven" - JYJ

 

I det siste har det vært mye nyheter og skandaler om spesielt medlemmene Junsu og Jaejoong, men jeg har ikke lyst til å ta opp hva de gjorde osv. her siden jeg synes det er bare unødvendig for akkurat dette innlegget. For dem som har lyst til å vite hva som foregår med disse to, kan bare besøke netizenbuzz, eller mer generelt - google om dem.

Denne musikkvideoen og sangen er faktisk min første JYJ sang, og jeg husket hvor trist jeg tenkte musikkvideoen var. Og vel, den er det fortsatt hver gang jeg hører på sangen og ser på musikkvideoen. Noen kommenterte at Jaejoong skrev denne sangen og dedikerte den til en venn som døde i en bilulykke. Den vennen fikk han ikke se for siste gang, siden Jaejoong var bortreist da det ulykken skjedde. Håper virkelig at den vennen hviler i fred nå og har det fint der oppe! <3 Denne sangen og musikkvideo passer perfekt til hverandre.

 

Kommer dere på noen triste musikkvideoer?

 

#kpop #jyj #30daysmvchallenge 

Day 7. The MV with the best rap scene

16.05.2017
16:18

Det er så utrolig mange kpop grupper med sanger som har en fin rap del, så det er vanskelig å velge en. For å gjøre det mer "rettferdig" bestemte jeg å ikke inkludere hiphop-fokuserte koreanske grupper. Så hvis jeg måtte velge en fra en (vanligvis) pop gruppe, da måtte det være denne:

 

"Crazy" - 4MINUTEOk for dette comebacket bestemte de å gå for mer hip-hop & EDM men gahh sangen er så bra! Liker sangen like godt som min aller favoritt 4minute sang, "Volume Up". Vel, i det siste har "Crazy" kanskje vært min mest spilt 4minute sang da men aha. I denne musikkvideoen er Hyuna, som vanlig talentfull, men Jiyoon akkurat her er bare oozing with charisma, spesielt i hennes rap del! Det var vel rundt dette tidspunktet hun ble litt mer kjent pga hennes deltakelse i Unpretty Rapstar i tillegg. Uansett, dette konseptet bare passet Jiyoon utrolig godt, og egentlig alle! Skikkelig trist at denne gruppen slo opp :\

 

Kan dere tenke en MV med den beste rap delen?

 

#kpop #4minute #30dayskpopmvchallenge

 

Day 6. The MV that fits the lyrics the most

15.05.2017
14:50

Det her var kanskje den vanskeligste så langt. Det er greit at noen musikkvideoer passer teksten pga propsene i musikkvideoen/koreografien/"historien" som de prøver å fortelle osv., men det er noe helt annet at alle disse kategoriene finnes i en musikkvideo. Jeg kom på noen, men jeg følte at ikke de var helt det jeg forventet på. Så måtte jeg bla gjennom spotify-playlisten min og tenke meg på sanger med sine musikkvideoer haha. Da fant jeg en ehe~

 

"Eat" - Zion.T


Zion.T synger denne sangen til en person som han er utrolig glad i, og i dette tilfelle er det kjæresten hans. Hun er alene, langt borte fra han, opptatt med jobben sin og sine egne ting, og det samme er Zion.T. Så forteller Zion.T gjennom sangen at han vet at hun har det travelt, men hun må fortsatt passe på at hun tar vare på den fysisk og psykiske helse. Dette gjør hun ved blant annet å spise. I tillegg er denne sangen en metafor for å kunne høre på sangen og få energi, på lik måte som mat gir energi når man spiser. Jeg likte også at det viste disse to tydelig og at dette foregår i hennes hjem.

Generelt sett kan denne sangen være for hvem som helst, for det er en slags oppmuntrende sang.  

 

Ut av alle musikkvideoene som finnes, kan dere tenke på en musikkvideo som passer teksten aller mest?

 

#kpop #30daysmvchallenge #krnb

 

Day 5. The most artistic MV you know

14.05.2017
14:31

Hvordan man i det hele tatt definerer kunstnerisk, varierer fra person til person. Siden begrepet 'kustnerisk' kan jo bety kreativiteten for en, men "asthetically pleasing" for en annen osv.. For meg, når det gjelder noe kunstnerisk en musikkvideo, ser jeg for detaljene i musikkvideoene. Dette innebærer da props, antrekk, hvor mye de klarer å knytte det til konseptet og mye mer. Da kom jeg akkurat på en musikkvideo, og det var denne musikkvideoen som falt i hodet med en gang jeg leste at jeg måtte legge ut en kunstenerisk musikkvideo. 

 

OBS: Alle som ikke tåler å se blod og gore for en grunn bør ikke se på den! Jeg kan heller rette dere mot clean versjonen HER

 

"Voodoo Doll" - VIXX

 

The gore, props and details! Virkelig imponerende musikkvideo. Jeg satt og tenkte mellom Voodoo Doll eller Error, men Voodoo Doll hadde mye mer å "tilby" for min smak og definisjon av kunstnerisk, hvis det i det hele tatt ga noen mening. Lensene de brukte, glassbitene i armen, selve voodoo dokkene osv., var bare så utrolig bra gjort og laget. De klarte virkelig å få den mørke siden med voodoo dukke konseptet. 10/10.

 

Har dere noen favoritt kunstneriske musikkvideo?

 

#kpop #vixx #30dayskpopmvchallenge
 

Day 4. The funniest MV you know

13.05.2017
16:10

Ganske vanskelig å finne musikkvideoer som jeg synes er morsomme siden det er nemlig ikke så mange musikkvideoer som er det. Da må man kanskje begynne å lete litt på de mindre kjente gruppene/artistene. Musikkvideoene deres er på et visst budsjett og kan virke litt lavkvalitets, men det er ikke at jeg har noe i mot de som gjør dette. Man jobber med det man har, og det er jo mange som klarer å faktisk få til en bra musikkvideo selv om de ikke har all verdens props, set osv..

Altså tilbake til en musikkvideo som jeg synes er ganske morsom.. Da ville jeg valgt denne:

 

"Baechu Bossam" - Pungdeng-E

 

Jeg synes musikkvideoen er ganske morsom i sånn sett at alt handler om deres favoritt matrett, cabbage/lettuce wrap. Sangen handler omtrent bare om kål haha. Jeg jeg likte hvordan de tok med serriøse mafia-folk og fikk dem til å gjøre deal med noen kålhoder i stedenfor penger haha. Musikkvideoen passer til teksten i så fall! Må også si at sangen er fengende på en merkelig måte haha.

 

Vet dere om noen morsomme musikkvideoer?

 

#kpop #30daysmvchallenge #pungdenge

Day 3. A MV you like that just came out recently

12.05.2017
13:15

Hmm, en musikkvideo som kom ut nylig? Hvor tidlig er 'nylig'? Jeg regner det som en musikkvideo som ble lastet opp fra en uke siden til nå. Så en musikkvideo fra en dag i de to ukene blir det vel. Da anbefaler jeg denne nokså simple musikkvideoen:

 

"Dance Dance" - DAY6


 

Den er virkelig oppløftende! I feel good baby, I feel great baby, who cares if we look crazy?~~~ Den teksten alene samtidig som de latterlige og søte dansebevegelsene de gjør i musikkvideoen får meg til å smile ^^ Denne musikkvideoen virkelig får "all of my worries to disappear" haha. Jeg likte også hvordan de brukte en svart-og-hvitt-filter fremfor å vise ulike farger. Selv om jeg har ingenting i mot fargerike videoer, er denne musikkvideo veldig monotont i forhold til bruk av farger og det lar deg ikke å være distrahert av farger. Det eneste som du fokuserer på er dem og selve sangen!

 

Har dere noen musikkvideoer som dere liker, og har kommet ut nylig?

 

#kpop #krock #day6 #30dayskpopmvchallenge

Day 2. The first MV you watched of your favorite Band/Singer

11.05.2017
14:12

Her kommer dag to fra den 30 dagers kpop MV challenge! Jeg har så klart så mange favoritt artister/grupper, at det er vanskelig å velge en. Men om jeg virkelig måtte velge kun en, hadde jeg valgt den som jeg hører mest på til dags. Det blir ingen grupper for i dag, men heller en solo artist. Nemlig DEAN. DEAN. DEAN. DEAN. Jeg klarer bare ikke å gå en dag uten å høre på sangene hans. Stemmen hans er vikelig as smooth as butter!

 

Denne sangen er min første Dean sang og jeg fant den en dag i fjor gjennom listen av anbefalte videoer som YouTube ga. Selvfølgelig siden det sto 'Zico' måtte jeg trykke på den. Første dagen jeg fant denne sangen spilte jeg den så mange ganger i strekk for noen timer. Ja, den var såpass bra og jeg kunne ikke få nok av det. 

 

"Pour Up" - DEAN Feat. Zico

 

De som ikke kjenner og/eller har ikke hørt om Dean, burde! Selv om du er ikke en fan av r&b/hiphop vil han nok få deg til å like det med sangene hans. Skal jeg fortelle dere noe bedre i tillegg? Han var en av dem som produserte blant annet EXOs "Growl" + "Black Pearl", VIXXs "Voodoo Doll" samt mye mer!

Give DEAN a listen, you won't regret it!

 

#kpop #dean #krnb #khiphop #30dayskpopmvchallenge

Day 1. Your favorite debut MV of a boy band or girl band

10.05.2017
16:04

Ok, dette her var mye vanskeligere enn jeg trodde. Det er egentlig vanskelig å beskrive hva som gjør en musikkvideo bra, og det holder ikke med grunnen "pga jeg liker sangen". Nå må jeg faktisk tenke kun på musikkvideo produksjonen fremfor sangen selv og alt annet skal være til side. Det blir visst kanskje en tolkning eller to haha. Jeg har tenkt mye og gått over en del musikkvideoer fra forskjellige grupper, og nå har jeg bestemt meg på to! En for girl group, og den andre for boy band.

 

"Candy Jelly Love" - Lovelyz

Ut av alle de valgene jeg kunne ha valgt, bestemte jeg for denne når det gjelder girl groups. Grunnen er at det er ikke så mye som skjer, noe som mange musikkvideoer prøver å fremme. Først trodde jeg at de sang om hvordan de likte godteri så godt, men det er egentlig en metafor for deres forelskelse som er noe søtt og uskyldig som godteri. Fargene for musikkvideoen når det gjelder antrekk og props blander fint sammen og er ikke så veldig distraherende for mine øyner haha. I tillegg er det mye godteri og hvem liker ikke godteri?! Videre på slutten av videoen finnes det flere fargede sprettballer og det er bare så tilfredsstillende!

 

 

"Empty" - WINNER

Det samme som jeg nevnte med Lovelyz MVen, gjelder for Winners MV for "Empty". Siden sangen handler om hvordan man føler helt "tom" uten partneren sin, viser de dette i det daglige settet og antrekkene de har på seg. Det daglige settet mener jeg at de bruker bakgrunnen som rommet dems, steder de var sammen med og til og med vanlige veier. Disse bakgrunnene finner vi i hverdagen våres. I tillegg er klærne som de har på seg noe casual og noe som er brukt til vanlig. I tillegg er emosjonene av teksten bra fremhevet og vist gjennom alle fem medlemmene. Som en helhet er sangens betydning vist tydelig. Wow for en gangs skyld er dette noe jeg tolker for meg selv.

 

For debut MVer kan man fort tenke på å legge alt mulig sammen og blande inn unødvendige props osv. for å få visninger og gjør et inntrykk til publikumet. *host* Like Ooh-Ahh og zombier (noh8tho jeg synes de er en bra gruppe uansett)*host*. Jeg synes at disse to gruppene har virkelig klart å levere kvalitets debut musikkvideoer i k-pop scenen! Bravo!

 

Har du noen favoritt debut MVs fra en girl group eller boy band?

 

#kpop #musikkvideo #winner #lovelyz #debutMVs
 

30 Days K-Pop MV Challenge

10.05.2017
15:27

Weeeee, tenkte jeg skulle begynne å blogge noe daglig og som ikke tar så mye tid å legge ut haha. Da kom jeg på, challenges igjen! Denne gangen blir det 30 dagers med kpop musikkvideoer! Challengen er tatt fra kpopchallenges og jeg anbefaler tumblren for dem som har lyst til å se etter noen challenges de har lyst til å gjøre. De 30 dagene fremover kommer til å se slik ut:

 

Day 1. Your favorite debut MV of a boy band or girl band

Day 2. The first MV you watched of your favorite Band/Singer

Day 3. A MV you like that just came out recently

Day 4. The funniest MV you know

Day 5. The most artistic MV you know

Day 6. The MV that fits the lyrics the most

Day 7. The MV with the best rap scene

Day 8. The saddest MV you know

Day 9. The MV with the best dance or dance move

Day 10. The best last MV of a band that disbanded

Day 11. The best colorful MV

Day 12. The best MV in black & white

Day 13. The MV with the best story

Day 14. The best MV with the theme high school

Day 15. The best MV with the theme disco/party

Day 16. The best MV with the theme revenge

Day 17. A MV that makes you happy

Day 18. The MV with the best action scenes

Day 19. The most creative MV

Day 20. The most intensive MV

Day 21. The most weird MV

Day 22. The most heart breaking MV

Day 23. The hottest MV

Day 24. The best MV used as an advertising

Day 25. A MV that reminds you of summer

Day 26. The best MV with backstage footage

Day 27. The best MV containing scenes of a movie

Day 28. The MV with the best kissing scene

Day 29. The MV with the best dying scene

Day 30. Your all time favorite MV

 

Siden jeg begynte å blogge igjen, fikk jeg utrolig mye blogglyst for å legge ut flere innlegg. Eneste problemet at det tar tid. Spesielt når jeg er en person som skriver og blir fort "lost in my own thoughts". Til og med vennine mine blir lei hver gang jeg svarer noe langt haha. Men eh, sånn er jeg bare. 

Jeg gleder meg til denne challengen siden den går egentlig mest ut på kinematografien, hvordan artistene utfører sine "roller" (om de har) osv.. Det blir nok en kritisk analysering-ish på noen av de. Jeg ser for meg det hvertfall, haha. Dag 1 legger jeg straks ut nå! ^^ Feel free til å ta challengen du og!

 

#kpop #30dayschallenge

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider