hits

17 Favoritt 2017 K-Sanger Flere Burde Høre På

14.01.2018
21:48

Jeg føler at overskriften sier alt dette innlegget dreier seg om, ehe. Det er bare disse sangene som ligger godt gjemte - nesten for godt - at det er synd ikke flere hører på. Noen av de sangene er fra artister som ikke er så godt kjente, og noen av dem har allerede en stabil fanbase, bare at mange kjenner til deres tittelspor fremfor sidesporene. Selvom en del av disse sangene har enten 1 million visninger eller 500,000 visninger, synes jeg disse burde få mer enn det de har fått!

I tillegg har jeg tatt fokus på produksjonen av sangen og flyt i selveste sangen. De er bare kvalitetsproduksjoner, og hver gang jeg hører på dem får jeg bare lyst til å synge med, lukke øynene og nyte det, eller selvfølgelig danse som en helt gærning.

 

 

1. "Circle's Dream" - Subin

Denne sangen ligger så høyt i listen min nemlig for de antall gangene jeg har sunget og gått rundt for å lage de samme mosjonsbevegelsene er uendelig. Herrelighet, for en fin og fengende sang. Jeg kan ikke tenke meg noen andre som kan synge sangen like bra. De artiklene som skriver om de mest fengende kpop sangene man ikke burde høre på under eksamenstiden? Ja, legg denne sangen til listen haha.

 

2. "I Am Blue" - 1415

Helt fra begynnelsen av sangen, anbefaler jeg at du lukker øynene. La sangen føre deg videre i hva slags følelse du får utifra denne sangen. Jeg får i allefall fred og lysten til å reise et sted langt med bilen, og bare kjøre, samt muligens finne et gjemt fint sted ingen har fått vite om. Instrumentalen til sangen er bare helt nydelig å høre på både med sangstemmen og uten.

 

3. "You, I" - ELRIS

Jeg er en som faller lett for bossanova, og jeg var veldig overrasket at en kpop gruppe kom faktisk ut med dette i deres debut album. Denne sangen er passelig sukkersøt og er bra dersom du skal nyte en lat dag med kaffestemning og en kopp kaffe/te. 

 

4. "Bad Love" - Seohyun

Jeg har alltid sett Seohyun som den mest sjenerte i SNSD, så det var veldig overraskende at hun kom ut med en slik sang. Overraskende som det er, så passer sangen utrolig bra til stemmen hennes. Om du skal gjøre deg klar til en kveld ute, i den mest 'powerful' og sexy måte, så anbefaler jeg denne sangen haha.

 

5. "MY I" - SEVENTEEN

"Don't Wanna Cry" var så klart en hit, og for å være helt ærlig er hele deres fjerde mini-album, ligger nærme som min aller favoritt SEVENTEEN album. Når artister lager albumer, så fokuserer de sikkert på flyten av albumet som en helhet, gjennom å høre på sangene i rekkefølgen. Det er artister som fokuserer på selve flyten av hele albumet, og noen som vil fortelle en hel historie gjennom alle sangene (i rekkefølge). Dette albumet totalt hadde så god flyt og hver sang var nydelig å høre på. Jeg hadde vanskeligheter med å kunne velge en sang fra dette albumet, men "MY I" måtte ta plassen. Pluss, JUN & THE8, GET DAT LOVE.

 

6. "Clumsy" - Koh Na Young

En av mine aller favoritt trap/pop/rnb sanger av 2017. Ofte i slike trap sanger så kan det virke som at det er så mange unødvendige sangelementer som er blitt lagt inn, men den er akkurat nok og treffer de beste tidspunktene. Flyten er bare helt perfekt, og ikke minst hennes sangsstemme. Aye ayeyey.

 

7. "SHUBIRUBIRUB" - Gavy NJ

Gavy NJ har vært i musikkindustrien ganske lenge, og jeg synes det var trist at ikke jeg oppdaget dem før sent i fjor. Utifra det som jeg har lest, har gruppen gått gjennom en del medlemsforandringer, men der mest kjent som en trio. Jeg kjenner ikke til dem så godt ennå for å kunne kjenne til de tidligere medlemmene, men trioen som slapp ut denne sangen gjorde et inntrykk på meg. Sangen er nydelig og samtidig fengende. 

 

8. "Today" - NELL x GroovyRoom

Noen gang lurt på hvordan det hadde vært om det beste electro/synth/rock bandet og en vidunderlig bra produsent slått seg sammen for å lage en sang? Dette er resultatet. Jeg synes den er så fin og veldig godt laget!

 

9. "Remedy" (2AM) - The Lowkies x Moon Hyuna 

Det er utrolig kreativt å ha en sang og lage flere versjoner til den etter slags 'stemning'. Men ut av alle disse versjonene som de har kommet ut med, må jeg nok si denne er min favoritt. I tillegg, gratulerer på etterskudd til Moon Hyuna som giftet seg i fjor <3 Er så glad for hennes vegner! ^^

 

10. "Our Night" - Fromm

Jeg liker mine indie sanger mørke og mystiske men samtidig grei for ørene å høre på. I fjor fikk jeg oppdaget min aller favoritt norske indie artist ved navnet Ine Hoem helt tilfeldig gjennom en konsert jeg var med på, og hvis jeg skulle velge en fra den koreanske, måtte det være Fromm. Alle sangene hennes burde man høre på dersom du vil få den indie-følelsen.

 

11. "Echo" - Seven O'Clock

Første gangen jeg hørte på sangen, tenkte jeg ikke så mye på det, men jeg måtte komme tilbake hver gang pga droppet haha. Ikke den beste drop i en sang, men for en eller annen grunn føler jeg at den passer helt greit i sangen og gjør sangen 'bedre'. De har rundt 1 million visninger på musikkvideoen men jeg synes de burde ha flere så derfor er de med på listen her xd

 

12. "Where" - Laybacksound

Knipsing har allerede vunnet meg over, siden jeg har alltid vært en som likte å knipse veldig mye - i følge moren min. Nei da, men Laybacksound virkelig leverer den laybacksound de prøver å få frem i sangene dems. 

 

13. "Tendae" - Bobby

Det virker egentlig IKON er mer populære blant internasjonale kpop fans enn koreanske, men de lager faktisk en del god sanger - spesielt i deres solo prosjekter. Bobby kom ut med et solo album i fjor og ut av alle sangene må jeg si at denne er min favoritt. 

 

14. "Loved U" (feat. Mad Clown) - Mind U

Jeg må ha en skjønn sang i denne listen hvor de har fin gitarspilling i bakgrunnen. Jeg var ganske overrasket at denne duoen har vært i Starship siden 2013, men jeg fikk ikke vite om dem før mye senere. Av slik acoustic duoer, legge jeg til Mind U som en av mine favoritter. Jeg ser frem til deres fremtidige utgivelser ^^

 

15. "What Happened?" - Golden Child

Electropop/8bit elementer som får deg til å føle som at du er med i et spill er min kopp av te hihi. Sukkersøt konsepter av kpop gutte grupper trodde jeg kom til å være helt lei av fra nå, men nei da, jeg kan ikke unngå det, og selvom jeg vil, så vil de sangene nok komme til meg og bli sittende fast i hodet mitt. Som det står på teksten til sangen, "I THINK ABOUT YOU, I TALK ABOUT YOU, I THINK ABOUT YOU, HEY!"

 

16. "Feel So Good" - KNK

Gjemt sommer sang jeg skal i allefall legge til min sommerspilleliste i år :) Definitivt en hands up in the air sang som er oppløftende og nydelig!

 

17. "Stay With Me" - VICTON

Jeg husker den perioden med kpop utgivelser hvor mange kpop gutte grupper kom ut med et 'mørkt' konsept som er så rolig og fengende slik som denne. Sangen ga nettopp den nostalgiaen; tilbake til dagene med CClowns "Far Away Young Love", GOT7s "If You", Teen Tops "I'm Sorry" osv.

 

 

Honorable mention: "Idea Of You" - Arty & Eric Nam

Time to add another banger in that trap playlist of yours. Jeg vet at jeg burde ikke legge til en engelsk sang i denne listen, men denne er bare altfor fantastisk til å ikke kunne skrive om. Det kan virke som en standard A4 starter pack rolig trap sang, men dw den er litt bedre. Nemlig siden det har Eric Nam haha. Og takk til Arty for å produsere en slik bra sang og fikk Eric Nam med! Jeg husker at alle ble sjokkert at en koreansk artist kom på SuicideSheep sin YouTube kanal, men det er trist at den har blitt glemt siden da. Denne sangen burde ikke bli glemt! T^T


 

Det har allerede gått 2 uker av 2018, og de nye utgivelsene kommer kjørende på. Så langt har jeg likt de siste utgivelsene blant annet fra Block B, INFINITE, Crucial Star osv. Senere blir det forhåpentligvis ukentlige favoritter av det jeg hører på :)

 

#kpop #koreansk #musikk

17 Favoritt 2017 K-Pop Sanger Jeg Oppdaget Ganske Sent

07.01.2018
21:56

Jeg ser på YouTube at det har vært en stor trend i å dele ut 17 favoritter av et eller annet fra 2017, siden året nemlig slutter med '17. Denne trenden har så og si vært her en god stund allerede, men det er nå jeg hopper i bandwagonet. Personlig følger jeg ikke så mye på trendene. Jeg tror jeg er en som venter og lar det roe ned litt også skal jeg sjekke ut det som er trenden og bør da sjekkes ut. Tror i tillegg at jeg får virkelig det objektive perspektive enn det subjektivet hvis du skjønner. Men på den andre siden, kommer folk med "hvor er det du har vært hen?" haha. Bedre sent enn aldri folkens! 

På lik måte som alt annet trend, gjelder dette også for musikken jeg hører på. Derfor bestemte jeg å lage denne listen og dele ut 17 favoritt 2017 kpop sanger som jeg har gått glipp av i selveste 2017, men har nettopp blitt sykt fengende!

 

1. "Peek-A-Boo" - Red Velvet

Første gang jeg hørte på sangen var ingen andre måter enn YouTube sin automatisk spilleliste. Av og til slår jeg den på når jeg blir lei av det jeg har hørt på mye og setter på en random k-pop sang som jeg ikke har hørt før, og voìla ^^

 

2. "Bling Bling" - IKON

Da IKON først kom ut med to singler på en gang, var jeg ganske sikker på at jeg kom til å like B-DAY mer enn "Bling Bling", men nei da, jeg måtte høre på "Bling Bling" og den har blitt min go-to get-shit-done-sang. 

 

3. Teenager" - GOT7

Jeg hører egentlig ikke så mye på GOT7, men jeg har to favoritt GOT7 sanger; nemlig "If You Do" og "Never Ever". Gahh jeg kan skrive timesvis og flere sider på hvorfor jeg liker de sangene så godt, men det får det bli for et annet innlegg (om det blir noe ehe). Denne sangen legger jeg på som min tredje favoritt sammen med "If You Do" og "Never Ever". Jacksons stemme passer så perfekt når han åpner for refrenget *-*)/


 

4. "The Eve" - EXO

Ok "Ko Ko Bop" var en av 2017 sangene som dominerte så mye for meg, men jeg hørte kun på "Ko Ko Bop" og overså alle b-side-sporene. Dette er jo veldig dumt, for jeg fikk ikke vite at første sangen av albumet er like bra - hvis ikke bedre - enn tittelsporet.

 

5. "Babe" - HyunA

Hyunas sanger har alltid vært fengende, men etter "Red" finnes det lite som jeg faktisk liker utrolig godt. Dette forandret helt siden hun kom ut med "Babe". Den lille oriental/electropop blanding er vidunderlig fin og sangen er ikke dratt ut for høyt eller lavt. Den er akkurat passelig fengende for meg. Begynner jeg å bli gammel at jeg ikke klarer å høre på så mye "bråk"? Kan hende.

 

6. "Likey" - TWICE

Så mye som jeg vil nekte at jeg ikke liker TWICE sine sanger, blir deres sanger alltid sittende fast i hodet mitt. Uansett om du liker dem eller ikke, når du hører på sangen deres en gang, vil du komme til å få helt dilla på den og synge rundt refrenget de dagene fremover. I AM NOT ASHAMED. P.S. JYP pls legg ut GOT7 og TWICE sine sanger på Spotify u_u

 

7. "Can Be Better" - HIGHLIGHT

Det er umulig å gå galt med oppløftende sanger, og HIGHLIGHT virkelig 'leverer'. Jeg ser bare frem til flere sanger fra dem :D

 

8. "O Sole Mio" - SF9

SF9 debuterte i 2016, sammen med NCT og Astro blant annet, men det var ikke før noen dager siden jeg bestemte meg å høre på dem. Jeg er glad for at jeg gjorde det, for denne italiensk-inspirerte sangen gjorde et inntrykk på meg og for en eller annen grunn får jeg "Mona Lisa" MBLAQ-vibes, men det er nok bare jeg som har sjeldent hørt på kpop sanger som har tatt latinsk/sør-amerikansk elementer i sangene sine.

 

9. "Remember" - 9MUSES

Jeg har ingen spesielle forventninger til 9MUSES siden gruppen bare minsket i antall medlemmer. Jeg hører fortsatt på sangene dems, men de er ikke så prioritert i listen min nå som de var før. Derfor oppdager jeg sangene dems sent for tiden. Utifra det de har kommet ut som fire, er denne sangen min aller favoritt så langt.

 

10. "You Know Me" - Akdong Musician

Jeg elsker sanger hvor artistene eksperimenterer litt mer med stemme enn bakgrunnsstemme/audio. Det er nettopp denne sangen. Suhyuns stemme er himmelsk å høre på og når de riktige notene gjennom hele sangen. Det er best å høre på denne sangen og ikke meg, for å si det sånt.

 

11. "Reminiscing" - Ailee

Apropos sangstemmer, kan man ikke glemme Ailee. Hun har ikke vært så mye aktiv i år, men de gangene hun utgir en singel eller to, er den nydelig!

 

12. "ON/OFF" - ONF

Først og fremst, hvordan uttaler man gruppenavnet dems? Hvis jeg skal fanchante en av sangene dems i fremtiden vil jeg ikke være den eneste som sier det feil haha. Sangen ON/OFF er faktisk utrolig skjønn! Selvfølgelig måtte jeg være sent ute for å oppdage denne sangen uwu

 

13. "Archangels of the Sephiroth" - STELLAR

Kanskje en litt annerledes type sang som jeg vanligvis hører på, men det er nemlig derfor jeg liker den. Jeg bare elsker den egyptiske konseptet de har fått til i MVen og sangen. Det er trist at noen av dem har forlatt gruppen, men jeg skjønner hvorfor. STELLAR har hatt vanskeligheter med å komme ut med noe nytt pga interne konflikter (i plateselskapet). De har jo for det meste holdt til 'crowdfunding' for å kunne utgi noe nytt. MEN MEN. STING VAR EN BOP. Konseptet til Sting til side, den sangen er bare A+++++. HVORFOR BLE DE GLEMT DA.

 

14. "Fancy Shoes" - Jung Ilhoon

Jeg har alltid likt Ilhoon og han har stort sett vært biasen min hvis jeg skulle velge en bias fra BTOB. Han er bare så karismatisk og profesjonell i det han gjør. Denne sangen synes jeg får frem hans potensial i industrien ;w; 

 

15. "Flower (You)" - VAV

VAV i fjor var en ganske skjønn underdog, hvor de ble kjent på grunn av denne sangen. Jeg trodde det kom til å være en annen søt sang, men det var mye bedre enn det jeg hadde forventet.

 

16. "Here I Am" - HALO

Helt siden HALO kom ut med Come On Now, har de alltid hatt fengende sanger, men for en eller annen grunn, hører jeg ikke på dem så ofte enn det jeg trodde jeg skulle. Denne sangen kan nok overbevise meg til å følge med på deres utgivelser i fremtiden. Det får vi se.

 
 

17. "Hellevator" - Stray Kids

Ooh, I love me some dark angsty song with a good drop. Det er nettopp det denne sangen er. Teksten og flyt i sangen lkdjflkj. Selvom denne gruppen har ikke offisielt debutert ennå i følge JYP, har de allikevel utgitt denne sangen for å tease publikumet. Det vil jeg nok si var verdt det, for sangen er utrolig bra!


 

Det var da 17 sanger som jeg har glemt i 2017, men som jeg hører på en god del akkurat nå! Ukentlige favoritter for Januar synes jeg blir altfor fort til å kunne legge ut, så dermed legger jeg fortsatt ut innlegg om 2017 sanger. 

Jeg har satt opp en nyttårsresolusjon til å blogge minst en gang i måneden ehe, så det får vi se om jeg klarer å holde *-* Det motiverer meg i tillegg med å høre på flere koreanske sanger, samt lære mer koreansk generelt. Tiden vil vise. Ha en flott start til det nye året allesammen!

 

#kpop #2017

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider