hits

Andre Halvår K-Musikk Favoritter 2017

31.12.2017
20:17

Hmm, det føltes ut som det var bare i går jeg la ut innlegget om det første halvåret, og nå er vi snart feridg med 2017! Tiden går så lynraskt, og av og til skulle jeg bare ønske jeg hadde mer tid og at de gode tingene jeg har opplevd, varte mye lengre. Slik som jeg gjorde for det første halvåret, kommer jeg til å legge ut mine topp 15 k-musikk sanger som jeg har spilt andre halvåret! ^^

 

"Gashina" - Sunmi

Første i listen min må nok være denne sangen fra Sunmi. Selvom jeg fant den ganske sent etter den ble utgitt. har jeg spilt denne sangen utrolig mange ganger at jeg har mistet tellingen. Frem til den dag i dag er jeg ikke lei av sangen! 

 

"Ko Ko Bop" - EXO

En av mine sommerfavoritter og generelt av andre halvåret! Denne sangen er det beste EXO har kommet ut på lenge etter min mening. Alt med dette comebacket å gjøre er helt fantastisk!

 

"Mic Drop" (Steve Aoki Remix) - BTS

Ok, selvom remixen ble utgitt på Spotify, klarer jeg ikke å unngå første delen av Jhope og ikke minst musikkvideoen for sangen. Jeg har hørt på sangen såpass mye, og enda mer da jeg fikk høre noen venninner fikk dilla på den etter at de fant dem ut på American Music Awards haha. 

 

"Home Is Far Away" (Feat. Ohhyuk) - Epik High

Hvert Epik High album er imponerende. Hvor mye av følelser som går inn i et album er det kun Epik High som er flink til å formidle inn til sanger. Hele "We've Done Something Wonderful" albumet er bare helt sinnsykt. Ut av alle de sangene, vil jeg si "Home Is Far Away" er min favoritt. Jeg føler at den uttrykker min situasjon foreløpig, i og med at i år er det andre året jeg bor alene og måtte sortert livet mitt selv på egenhånd. Av og til ønsker jeg å være liten igjen, men tiden går bare fremover. Jeg får bare gjøre mitt beste.

 

"What Can I Do" - DAY6

Det er trist at mange har oversett DAY6 når de har lansert en prosjekt med å utgi noe hver eneste måned, og deres full-lengde album kom endelig i tidlig Desember med alle disse sangene. Jeg gleder meg til å komme hjem fra ferien og få albumet i posten! Jeg har nytet hver eneste sang de har kommet ut med i år!

 

"Fly High" - DREAMCATCHER

Min favoritt k-pop girl group på lenge! Alle mine favoritt jente grupper har sviktet meg siden de har enten oppløst seg eller blitt fære i antall medlemmer. Med den nye generasjonen av jente grupper, finnes det få som faller i min smak for tiden. Helt til jeg fant Dreamcatcher! Unike konsepter og fantastiske stemmer i tillegg. Jeg håper de virkelig når langt!

 

"Blue Moon" (Live) - O.O.O.

Deres nyeste albumet, "Garden", har flotte sanger, men for en eller annen grunn hører jeg mest på live videoene dems. Er det fordi jeg har en gang lyst til å dra på konserten dems, og dette føler som at jeg er faktisk er der? Ehe, ja. Ahh de har vært min favoritt band for en stund nå og jeg håper å se dem en gang!!

 

"Move" - Taemin

Er det bare meg eller passer Taemin dette mørke mysteriøse konseptet bedre enn noen andre der ute? Stemmen hans er bare til å dø for med slike konsepter. Nok en gang imponerer han meg med dette solo albumet. 

 

"Shall We Dance" - Block B

Ah jadda, et blockbuster (pun intended) comeback. Sangen er akkurat passelig fengende til å kunne få deg til å danse, og samtidig få deg til å slappe av. Det har vært en stund siden de kom ut med "røffe" konsepter som ligner på det de hadde tidligere, og akkurat denne sangen fikk de det tilbake!

 

"Crazy Sexy Cool" - ASTRO

Jeg har ikke ord for denne gruppen, siden jeg har begynt å like dem helt siden de kom ut med "Baby". Virker som at de har blitt mer moden, så ser man på musikkvideoen er at de fortsatt er disse dorky guttene haha. 

 

"To My Youth" - Bolbbalgan4

YES til flere meningsfulle dype tekster som slår deg rett inn i hjertet. For alle som går gjennom en tøff periode, ønsker jeg dere det beste. Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, men bare husk at ingen i verden er alene. Det vil bli bedre - nei - det skal bli bedre!

 

"I Wander" (Feat. Gaeko) - HAT:FELT

Jeg har ingen ord. Teksten til sangen, samt den triste vidunderlig fin musikkvideoen er bare topp. Man vet aldri hvor livet kommer til å ta deg. Men, det er også viktig at du er selv bevisst på de valgene du tar. Det er livet ditt, du er din egen sjef. Det er greit å prøve nye ting. Det er greit å gjøre noe feil. Det er greit at du ikke velger å gjøre noe fordi du føler deg ukomfortabel. Vi alle er mennesker. 

 

"Wish" - Hayana

Jeg vil alltid være forever salty med at EvoL ikke ble stor enn de burde ha vært. Uansett, så følger jeg fortsatt på alle medlemmene gjennom instagram for å finne ut hva de driver med for tiden. De er jo fortsatt aktiv i musikkscenen, og takk lov for det. Hayana og Saay har gått mer på en r&b rute, og sangene de publiserer er bare himmelsk å høre på. 

 

"Tomorrow, Today" - JJ Project

Jeg kan ikke tro at JJ Project kom endelig tilbake, for jeg hadde lengtet etter duoens comeback selvom begge var aktiv med gruppepromosjoner med GOT7. Denne sangen virkelig uttrykker hvordan man vokser opp og er forventet til å gjøre beslutninger selv, men er fortsatt usikker. Kan ikke finne en bedre sang for en slik 'coming of age'-konsept.

 

"Hands Up" - B.A.P

For å være helt ærlig har jeg glemt meg helt bort med B.A.Ps utgivelser. Det var ikke før en som jeg kjenner viste meg hvordan B.A.P sine sanger er veldig motiverende for hans treningsspilleliste, at jeg kom for å sjekke deres nye utgivelser. Jeg angrer med at jeg ikke ga B.A.P en sjanse, for utgivelsene dems siden de kom tilbake fra den rettsaken med selskapet er så meningsfull og positivtladet. Jeg ønsker B.A.P en suksessfull og lang karriere! De fortjener det!


 

Jeg innser at jeg har hørt på mange sanger som skal være oppmuntrende. Vel, andre halvåret var ikke akkurat lettvint heller ehe. Det er bare så inmari trist at i år har det skjedd mye fæle ting i den koreanske industrien. Så klart, det var noen gode stunder, men jeg vet ikke. Angående dette året spesielt for korea, personlig sett synes jeg det har det gått tregt og sent. Mange eldre grupper har sluttet og mange uskyldige mennesker har forlatt verden. 

Uansett, så håper jeg at alle har hatt et fint år så langt! Let's go 2018! Drit i med å tenke at det er klisjè og lage nyttår resolusjoner. Gjør det for å begynne et sted. Deretter er det bare å prøve i å utføre det.

Jeg som akkurat nå holder på å sitte i et fly og flyr over til det nye året, håper at alle får et bedre år i 2018! Lykke til allesammen! 

 

#kpop #2017

En God Sommer

25.07.2017
12:47

Siden det er sommeren, og det nærmer seg slutten, har jeg lyst til å dele sanger som jeg har spilt ganske mye så langt! Håper alle nyter sommerferien sin/har hatt en fin sommerferie med sol, varme og flotte dager med familie og venner! ^^ Spillelisten min har for tiden vært mye av EDM/elektro/tropical house samt nu-disco av koreanske og ikke-koreanske sanger haha. Jeg har også hørt litt på andre sjangre, så for å holde innlegget variert vil jeg inkludere de også.

 

 
 
"Love My Life" (Feat. pH-1) - Jay Park (Prod. By Thurxday)

Jeg kom over en video hvor Jay Park forklarte hvordan han fokuserer på karrieren sin samt med å fremheve talentfulle 'gjemte' artister gjennom plateselskapene hans. Det er ikke nok med AOMG, men H1GHER i tillegg og jeg synes han gjør en utmerket jobb. Gjennom han fant vi jo Cha Cha Malone (den som sier "I need a cha cha beat boy" i begynnelsen av sangene "Solo", "All I Wanna Do", "You Know" osv.) og han produserer kjempe bra låter! Nå fant jeg også nye artister; blant annet pH-1 og Thurxday som produserte denne sangen. GAHH jeg er så stolt av Jay Park og hvor mye han har jobbet frem til nå! I tillegg til at han er nå under Jay Zs plateselskap for hans "amerikanske karriere/forfremmelse".
 
 
 
 
"Red Flavor" - Red Velvet
 
Helt siden denne sangen har kommet ut, har jeg ikke latt den være igjen på YouTube. Må nok si at den er ganske nærme til å være min aller favoritt Red Velvet sang. Måten den er bygd opp og fordelt er fantastisk. Den gir en virkelig sommer-følelse! 
 
 
 

"Fruity" - Hyolyn & Kisum (Prod. GroovyRoom)

Nok en gang har Hyolyn satt ut å være sommerens dronning! Jeg savner SISTAR, men det er hvertfall greit å vite at det er noen som kommer tilbake i musikkscenen med et par utgivelser. Denne gangen har hun kollabet med GroovyRoom igjen og jeg synes virkelig de passer bra sammen på lik måte som Sweetune og KARA og 9Muses! 

 
 
 
"Shining" - MADDY
 
Det tok meg en god stund for å skjønne at det jeg hørte var på engelsk. Tror det har blitt såpass vanlig for meg å høre på koreanske sanger er at når jeg flytter over til engelske sanger, må jeg ta meg en pause og tenke meg om haha. Maddy er hvertfall en koreansk artist, men hun ga ut to engelske singler, nemlig dette og "Moon Dance" (som er forresten like bra!). 
 

 

"Hi Hello" - DAY6

Jeg har nylig blitt helt hektet på DAY6 sine sanger. Det er ikke bare en sang, men flere ;u; Jeg har omtrent hørt hele "Sunrise"-albumet nesten fem ganger på rad uten å hoppe over en sang, siden det albumet er såpass bra! Virkelig vurderer å kjøpe det albumet, og jeg er en ganske pirkete person i tillegg når det gjelder kjøp av albumer, siden jeg selv ikke kjøper albumer som jeg ikke liker hvertfall 70% av xD Dette gjelder også til mine favoritt grupper haha.


 

"How Do You Think" - CHEEZE​

Jeg tror det har nemlig blitt en trend for koreanske indie MVer å inneholde engelske undertekster på selve videoen og ikke i CC-knappen. Det får musikkvideoen til å være forståelig og gir flere tumblr-brukere den fine aesthetic-screenshot muligheten aha. For en gangs skyld er ikke undertekster bare der for noen pynt og noe helt randome *host* "Pink Tape"-albumet *host* men gir faktisk direkte oversettelse av språket.


 

"Gettin' By" - ONE

Cha Cha Malone med nok en fin produsert sang til! Denne gangen hjelper han ONE sin debut med å produsere "Gettin' By". Må nok si at jeg var overrasket å høre 'I need a cha cha beat boy' i begynnelsen haha. Ut av de to debut singelene ONE har kommet ut med, må denne her være den som jeg har spilt mest. Alt jeg vet om ONE at han var tidligere fra 1PUNCH, og jeg husker jeg hørte en sang fra dem, men det har vært så lenge siden. Hvertfall, det er bra at han har endelig gjort sin debut med de talentfulle populære produsentere Cha Cha Malone og GroovyRoom! 


 

"Lemonade" - JAENEY

Sommer uten en fersk kald drikke er nesten umulig. For å være ærlig trykket jeg på musikkvideoen fordi den hadde limonade haha. Så fant jeg ut at sangen var retro og avslappende; noe som gir en perfekt beskrivelse på hvordan jeg pleier å drikke limonade. Når jeg tar meg en slurk av limonade ønsker jeg vel å være helt avslappet. *-*

 
 
 
"Ko Ko Bop" - EXO
 
Første gangen jeg hørte den var jeg ikke akkurat fan av sangen. Da jeg spilte den for fem ganger på rad, fikk jeg helt dilla på sangen haha. Jeg tror nok at det som "fikk meg tilbake" var dance-breaken. Dansen og den reggae/elektro/pop følelsen av sangen kombinert var bare bra! Når de synger "Shimmie Shimmie Ko Ko Bop" minnet det meg om en YouTuber som het Shimmycocopuffsss(?) XD I alle fall, Ko Ko Bop is a bop! kk gbye.
 

 
 
"Hola Hola" - KARD
 
AHHHHH KARD HAR ENDELIG DEBUTERT! Det føltes som om det var bare i går de avslørte teaser bildene for "Oh NaNa" :') Må si at debut sangen er 'lackluster' og "Oh NaNa" kommer alltid til å være min aller favoritt KARD sang. Selvom de debuterte med en meh-sang, tror jeg nok hvis de ikke hadde utgitt "Oh NaNa" først, ville de ikke fått den anerkjennelsen/oppmerksomheten som de har fått så langt. Dessuten har "Hola Hola" blitt ganske fengende for meg nå! ^^
 
 
 
 
Utenom disse sangene som jeg har nevnt ovenfor, hører jeg også på andre sanger, så min YouTube-spilleliste blir stadig oppdatert. Det er bare disse sangene som jeg har hørt på mest gjennom sommeren.
 
 
Hvilke sanger har du spilt mest gjennom sommeren?
 
 

Første Halvår K-Musikk Favoritter

30.06.2017
20:53

Heyho~ Beklager at jeg har vært inaktiv i det siste, men sommerferien min er som regel brukt på mye ulike ting. Av og til lurer jeg på om det er egentlig en ferie siden man kan bli så opptatt. Jeg kan desverre ikke blogge så mye fremover siden jeg kommer til å reise en del, men det kan hende at jeg kommer innom for å legge et innlegg eller to i de dagene jeg har blogglysten og har ingenting å gjøre hehe.

Siden Juni er snart over om noen timer, merkerer det slutten på første halvår av 2017. Derfor tenkte jeg å dele noen favoritt sanger som jeg har spilt ganske mye gjennom dette halvåret. Topp 10 ble litt for liten, så jeg bestemte meg heller for Topp 15 siden det er ikke så mye og ikke så lite heller haha. Rekkefølgen er helt tilfeldig, og jeg vil ikke kalle det for en "topp__"-liste men heller 15 favoritt sanger fra første halvår 2017 ^^

 

 

"Don't Recall" - K.A.R.D

 

"Plz Don't Be Sad" - HIGHLIGHT

 

"Not Today" - BTS

 
 

"Laputa" - DPR Live (Feat. Crush)

 

"I'll Be Yours" - Girl's Day

 

"Don't Wanna Cry" - SEVENTEEN

 
 

"Dance Dance" - DAY6

 

"Never Ever" - GOT7

 

"Leather Jacket" - Hyukoh

 

"Shangri-La" - VIXX

 

"1+1=0" - Suran (Feat. DEAN)

 

"Blue Moon" - Hyolyn (Feat. Changmo) [Prod. GroovyRoom]

 
 

"One More Step" - Sandeul (B1A4) [Introverted Boss OST]

 

"Right?" - UNNIES Sister's Slam Dunk Season 2

 

"Baby" - ASTRO

 
 
Jeg bare gleder meg til de ukene fremover siden jeg vet at det kommer til å bli mange "sommerlige" comebacks i den koreanske musikkindustrien. Jeg ser at forrige uke glemte jeg visst ukens spilleliste men jeg var borte da og hadde ikke anledningen til å blogge. Som sagt, vil det bare bli noen innlegg når jeg har tid og får blogglysten. Håper alle nyter sommerferien sin! :D
 
Hvilke sanger har du spilt mest i første halvåret av 2017?
 
 

Favoritt Sommer K-Sanger

01.06.2017
20:32

Akkurat nå er det Juni og i det siste har været vært grått og deprimerende. Typisk start for "sommer" i Norge. Er egentlig bare glad at jeg ikke er i Australia for den saks skyld, siden de har det motsatte sesong som de fleste i Vest. Altså når vi har sommer, har de vinter, og vice versa. Siden Juni er her tenkte jeg å dele en sommer spilleliste! Disse sangene spiller jeg omtrent hver sommer en eller annen gang. Selvfølgelig har det også noe med å si når sangen har blitt utgitt aha. Jeg la ut et innlegg om sangene som jeg har spilt mest i sommeren 2013, men de var ikke akkurat "sommerlige" etter min mening. Det nærmeste jeg kom til var dette innlegget, som virkelig ga 'summer vibes'. Men siden over 2 år har gått, har jeg lyst til å oppdatere spillelisten og blant annet det jeg anbefaler. Derfor kommer dette innlegget ^^

 

Her er mine topp 10 k-pop "sommer"-sanger; de som virkelig gir en sommerfølelse!

 

 

1. "Loving U" - SISTAR

Denne sangen vil, uansett hva, være min sommer klassiker. Ut av alle sommer musikkutgivelser SISTAR ga, topper ingen "Loving U". Alt fra sangen til musikkvideoen bare beskriver sommer. Jeg har spilt sangen såpass mye og har greid og fått mange dilla på denne sangen haha. 


 

2. "Driving" - A.CIAN

En virkelig 'underrated' gruppe og sang! Sangen handler om å kjøre jenta rundt, som tittelen til sangen beskriver. Alt det til side, rytmen til sangen er pop men samtidig sommerlig. Du kan lett forbinde deg med solskinn og varme gjennom denne sangen. Jeg fant denne sangen for et par måneder siden og den har vært min go-to for å hype meg selv til sommeren! Eneste som jeg lurer på er hvor gruppen ble av T_T 


 

3. "Oasis" - Crush (Feat. Zico)

Den 'smooth'este r&b/hiphop sommer sang noensinne. Beaten av sangen er bare til å dø av. Den er såpass bra laget at det er umulig å hate denne sangen. 


 

4. "Lemon Pie" - Standing Egg

En perfekt sang som jeg har spilt i mine late dager på stranda. Bare sol deg og nyt dagen din på stranda, mens du slapper av med en bok i hånda eller gjør ingenting enn å se på andre ved stranda. Ukulelen her er bare helt idyllisk å høre på. Selvom jeg er på stranda i Norge, føles det som jeg er et sted hvor det er tropisk når jeg hører på denne sangen.


 

5. "Why So Lonely" - Wonder Girls

Den reggae retro-konseptet fra denne sangen får meg til å føle at jeg hører på dem live i et restaurant/bar ute på stranda. De type live-bandene som spiller sent på kvelden mens du hører på bølgene komme sakte inn landet. Sangen har jeg spilt mest i skikkelig varme dager og sent på ettermiddag. 


 

6. "Love&Girls" - Girls' Generation

Ok selv jeg trenger noe veldig pop. Denne sangen tar seg for å være det. De fløytene(? jeg kan ikke norsk) i sangen gir meg et bilde for sommer, og det er kanskje derfor jeg forbinder denne sangen til sommer. For livvakter har jo fløyter også haha. Sangen er ikke akkurat koreansk, men japansk i stedenfor. Jeg synes faktisk når det gjelder skikkelig pop-sanger høres det bedre ut på japansk. Hmmmm... tror jeg må begynne å høre mer på j-pop da.


 

7. "A Glass Of Water" - B1A4

"Solo Day" var greit, men denne her var mye bedre! Da de samler seg og lager den lille 'chant'en med alle medlemmene, er bare gøy! Du får joine dem i tillegg og sangen i seg selv er morsom. Alle trenger vel et glass vann hver dag! Drikk vann sånn at du slipper å bli svimmel!


 

8. "All Mine" - f(x)

I fjor var det stort av elektro/EDM utgivelser. Følte virkelig at det var mer om sommeren også. Ut ifra alle EDM-inspirerte sommer musikkutgivelser, må jeg si at denne har vært min mest-spilt og go-to. Sangen er veldig fresh for sommer dager!  

 

 

9. "We Like 2 Party" - Big Bang

Jeg er ikke akkurat en festløve, men denne sangen er avslappende på en oppmuntrede måte. I tillegg er musikkvideoen ganske skjønn! På lik måte som B1A4s "A Glass Of Water" har denne sangen også en liten bit av "chant" med alle medlemmene og som kan også få deg til å være med. Det synes jeg er bare et pluss for sanger! 


 

10. "See You" - Primary (Feat. BSK, Gaeko)

Jeg pleier alltid å sette denne sangen når jeg begynner dagen eller når været er fint og det er på tide å grille. Sangen gir meg en grilling-stemning og wooh de antall gangene jeg har hørt på denne sangen og at den faktisk har ført meg til å grille er nesten uendelig. ... Nå fikk jeg lyst på grillmat...


 

Selvom disse var mine topp 10 sanger som jeg spiller på Sommeren, har jeg også en del andre sanger. Utover de årene har jeg samlet sanger og lagd en spilleliste. For en eller annen merkelig grunn får jeg ikke linket den inn på innlegget så du får bare besøke linken HER om du har lyst til å sjekke det ^^

Jeg gleder meg til varmen og de dagene jeg ikke tenker på arbeidsoppgaver!

 

Til en varm og solfylt sommer!!!

 

Har du noen favoritt koreanske sanger som du spiller ofte på sommeren?

 

#kpop #kindie #khiphop #sommer #kpopspilleliste

K-Pop Fanatic

En typisk K-Pop Fangirl som snakker om min interesse for koreansk musikk samt mye mer. På bloggen min vil du stort sett finne min mening om ulike koreanske musikkutgivelser og det som faller på hjernen. ^^

Annet informasjon

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Opphavsrett

Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Design

Anbefalte nettsider